Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου μέλος της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος) βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου που συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή και σε οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η παροχή επαρκούς και ποιοτικής ηλεκτρικής ενέργειας, ως κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να προσφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη χωρίς να στηρίζεται στην επιβάρυνση της υγείας έστω και ενός ανθρώπου. Η πιθανότητα όμως πρόκλησης βλάβης στην υγεία των κατοίκων λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, γεννά δισταγμούς κι επιφυλάξεις. Η υγεία εξάλλου, αποτελεί το υπέρτατο αγαθό. Σε μια περιοχή όπως αυτή του Αγίου Νικολάου η οποία είναι πυκνοκατοικημένη και στην οποία λειτουργούν μεγάλος αριθμός παιδικών σταθμών, νηπιαγωγεία και σχολεία, δεν έχει θέση ένας τέτοιος υποσταθμός.

Προτείνουμε τη δημιουργία υποσταθμού εκτός κατοικημένης περιοχής όπως και ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος (ΑΠΟΠΕΣ) των κατοίκων των συνοικιών Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.