Το Δ.Σ. της Παγκωακής Αδελφότητας Ρόδου «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της βράβευσης της κυρίας Μ. Τουλαντά – Παρισίδου από το Ίδρυμα ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΣΚΟΒΗ, αποφάσισε να αποστείλει στο Ίδρυμα τον παρακάτω χαιρετισμό:

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την εκδήλωση του Δωδεκανησιακού Σπιτιού, που χρόνια τώρα με τη συμπαράσταση όλων των Δωδεκανησίων της παροικίας μας και του Συλλόγου Συμαίων της Αθήνας, υπηρετεί τον ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου. Παράλληλα, θα ήταν παράλειψή μας αν δεν επισημαίναμε την καθοριστική συμβολή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στο έργο αυτό.

Θεωρούμε ότι επάξια απονέμεται το Α’ Πανδωδεκανησιακό Βραβείο ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΣΚΟΒΗ στην εκλεκτή συμπατριώτισσά μας κα Μαρία Τουλαντά – Παρισίδου για το συγγραφικό της έργο, που αφορά το Μητρώο Παλαιών Πολεμιστών και Αντιστασιακών του Δήμου Κω και είμαστε ευτυχείς που το παρουσιάσαμε στις 04.12.2015 στη Ρόδο, με συμμετοχή πλήθους Κώων και άλλων Δωδεκανησίων.

Με το νου και την ψυχή μας βρισκόμαστε κι εμείς κοντά σας και είμαστε διπλά χαρούμενοι, καθώς διαπιστώνουμε αφενός ότι ανάμεσά μας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι όπως η κα Τουλαντά – Παρισίδου, που σταθερά και αταλάντευτα παραμένουν ταγμένοι στην πνευματική και κοινωνική προσφορά και αφετέρου πως ένα Ίδρυμα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από Δωδεκανήσιους, επιβραβεύει τον αθόρυβο μόχθο αυτών των ανθρώπων.

Αισιοδοξούμε ότι και στο μέλλον θα μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να χαιρετίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις που τιμούν τα ακριτικά νησιά μας, όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί, αφού ο πραγματικός πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποί του.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. της Παγκωακής Αδελφότητας Ρόδου «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.