ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΠΑΝΟΥ 2Είναι μόλις 14 ετών. H Ευδοκία Σπανού, κατάγεται από την Κάρπαθο, αλλά μένει στη Ρόδο. Σήμερα κατέχει ήδη την 1η θέση στο 23o Διασυλλογικό Κύπελλο Κάτας “Shoto Cup’’, κάνοντας περήφανη την οικογένειά της, αλλά και τη Δωδεκάνησο.

Η Ευδοκία, μίλησε στο Black Monday.gr, και εξήγησε ότι επέλεξε να αγωνίζεται σε αυτό το άθλημα, επειδή θεωρεί ότι μέσω αυτού μπορεί να γνωρίσει τεχνικές, να μάθει αυτοάμυνα και αντεπίθεση, καθώς και να προστατεύσει τον εαυτό της σε περίπτωση που μπορεί να της συμβεί κάτι. Η ίδια, ξεκίνησε να κάνει μαθήματα “Shotokan Karate” στα 12 έτη και όπως επισημαίνει το άθλημα της αρέσει ιδιαιτέρως.

Το 14χρονο κορίτσι έχει συμμετάσχει στο 22ο Διασυλλογικό Κύπελλο Κάτας “Shoto Cup’’ και στο 23o Διασυλλογικό Κύπελλο Κάτας “Shoto Cup’’, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Κορασίδων γενν. 2001 & την 1η επίσης θέση στην κατηγορία Κορασίδων μπλε ζωνών. Στο Διασυλλογικό Κύπελλο, συμμετέχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΠΑΝΟΥ«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και κυρίως επειδή δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα να λάβω την 1η θέση. Μέσα απ’ αυτό το άθλημα γνωρίζεις την πειθαρχία, τον σεβασμό, έχεις καλή φυσική κατάσταση, και προστατεύεσαι», ανέφερε η Ευδοκία, που αγωνίστηκε στο κλειστό της Νέας Μάκρης στην Αθήνα. Η συγκομιδή για όλη την ομάδα ήταν 7 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο.

Ο πατέρας της, Βασίλης Σπανός, φανερά συγκινημένος και περήφανος, εξήγησε ότι πάντοτε όταν το παιδί σου πετυχαίνει νιώθεις μεγάλη χαρά. Παρά δε, όπως είπε, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκονται όλοι οι Έλληνες, οι γονείς πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη θέληση στην προσπάθεια που καταβάλλει το παιδί μας, για να φτάσει ψηλά χωρίς να πατάει σε ανθρώπους. ‘Έχοντας τα σωστά ηθικά διδάγματα. «Θα τη στηρίζω μέχρι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί», κατέληξε.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΠΑΝΟΥ 3Η σχολή Rhodes Shotokan Karate, συμμετείχε στο 23o Διασυλλογικό Κύπελλο Κάτας ‘’Shoto Cup’’, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/12, στο κλειστό της Νέας Μάκρης στην Αθήνα. Η αποστολή, αποτελούντων από 7 αθλητές/τριες και 5 συνοδούς. Οι μικροί και μεγάλοι καρατέκα απέδωσαν τα μέγιστα στις κατηγορίες τους, με ‘’χρυσά’’ αποτελέσματα.  Η συγκομιδή ήταν 7 χρυσά, 1 ασημένιο & 1 χάλκινο. Ειδικότερα η κατάταξή ήταν η εξής:

Σπανού Ευδοκία: Θέσεις 1η Κορασίδων γενν. 2001 & 1η Κορασίδων μπλε ζωνών,
Τσάππης Χαράλαμπος: Θέσεις 1η Παίδων γενν. 2003 & 1η Παίδων πράσινων ζωνών,
Εξαδάκτυλος Μιχαήλ: Θέση 1η Παίδων γενν. 2003,
Μανωλάκη Εβίτα: Θέση 1η Κορασίδων γενν. 2006,
Χόφμαν Μέλανη: Θέση 1η Γυναικών μαύρων ζωνών,
Κωνσταντίνου Φρόσω: Θέση 2η Κορασίδων γενν. 2005 και
Ντόκος Αθανάσιος: Θέση 3η Ανδρών έγχρωμων ζωνών.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.