ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. 

Θετικά ξάφνιασε και πάλι, ακόμη και τους ένθερμους φίλους της, η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την ευθύνη του καθηγητή και διευθυντή χορωδιών, μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, στις τελευταίες εμφανίσεις της. Αποτέλεσμα συστηματικής, μεθοδικής και επίπονης προσπάθειας από τον επικεφαλής και τα μέλη της, για διαρκώς ποιοτικότερη απόδοση και συνεχή ανανέωση και διεύρυνση του ρεπερτορίου.

Την Τετάρτη 22-7-2015, το βράδυ, στο Καστέλο, μετά από αποδοχή της ιδιαιτέρως τιμητικής πρότασης, συνέπραξε με την διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το ορχηστρικό σύνολο “Mobile”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη. Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα (το 1944) και αποτέλεσε ένα οδοιπορικό στις πλούσιες εκφάνσεις της εβραϊκής μουσικής παράδοσης. Έτσι, ακούστηκαν τραγούδια λατρευτικά, κοινωνικά, σεφαραδίτικα, της αγάπης, γνωμικά, αλληγορικά κλπ, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στους επί σκηνής να ξεδιπλώσουν τις ερμηνευτικές τους ικανότητες προς τέρψη των πολυάριθμων ακροατών, που χάρισαν τα από καρδιάς πηγάζοντα πληθωρικά χειροκροτήματά τους. Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, παραβρέθηκαν η  πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μπέλα Ρέστη, η πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κ. Κάρμεν Κοέν και άλλα στελέχη της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου Στέργος Αϊβάζης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φλεβάρης και Χαράλαμπος Κόκκινος, οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Αριστοτέλης Παυλίδης κ.ά.

Την Πέμπτη 23-7-2015, το βράδυ, στο άλσος του Αγίου Σουλά Σορωνής, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, η Μικτή Χορωδία, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρόδου, χάρισε στο κοινό ένα γνώριμο κι ευχάριστο ελληνικό ρεπερτόριο με επίκεντρο δημιουργίες των κορυφαίων μουσικών μας Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μικτή Χορωδία, που φέτος συμπληρώνει 53 χρόνια μουσικής δημιουργίας και που έχει καθιερωθεί ως ένα μουσικό σύνολο με πολλές ερμηνευτικές δυνατότητες, προετοιμάζει ήδη την επόμενη δημόσια εμφάνισή της, την Πέμπτη 30-7-2015, στον Τρούλο (Μανδράκι).

Γ.Δ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.