Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2015, ξημέρωσε μία θλιβερή ημέρα για την κοινωνία της Ρόδου, για όλους εκείνους που είχαν την τύχη, την χαρά και την τιμή να γνωρίσουν ένα ξεχωριστό άνθρωπο, που χάθηκε νωρίς και άδικα. Έναν άνθρωπο που κόσμησε το νησί, με την παρουσία του, που τιμήθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο κανείς άλλος, που δεν δίστασε ποτέ να αγωνιστεί ενάντια στους … ισχυρούς, που όσο ψηλά και εάν στεκόταν, ήξερα καλά να βλέπει μέχρι τον πάτο.

Της Άννας Σαρρή

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2015, θα γράψω σαν άνθρωπος και όχι ως δημοσιογράφος, θα γράψω για τον Κωνσταντίνο Μπούτσικο, έναν άνθρωπο που μου έδειχνε με λίγα λόγια το δρόμο που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει στη ζωή του. Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, που υπηρέτησε ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου και έφυγε ως Αντεισαγγελέας Εφετών Κρήτης, αγάπησε πάρα πολύ αυτό το νησί, περισσότερο από ότι κάποιος μπορεί να φανταστεί και έτσι γυρνούσε πάντοτε εδώ. Εδώ απ’ όπου έφυγε για πάντα, για να πετάξει με φτερά αγγέλου στον ουρανό. Διότι αυτό ήταν ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, ένας άνθρωπος δίκαιος, φιλεύσπλαχνος, ένας άνθρωπος με καλή καρδιά και ανοιχτή πόρτα.

Ο τέως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, Αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Μπούτσικος, την περασμένη Πέμπτη φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία και να εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με διάγνωση λοίμωξη του αναπνευστικού. Έδωσε μάχη εδώ και έξι ημέρες και παρότι μόλις πριν δύο μέρες μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου, χθες φέρεται να υποτροπίασε ξανά και εισήχθη εκ νέου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η λοίμωξη φέρεται να χτύπησε στην καρδιά του και ο άνθρωπος που είχε μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους, πάντοτε, ταξίδεψε για το τελευταίο και μεγαλύτερο ταξίδι του, προς τον ουρανό. Τα ακριβή αίτια του άξαφνου και αδόκητου θανάτου του, αναμένεται να προσδιοριστούν ύστερα από τη διενέργεια της παραγγελθείσας νεκροψίας – νεκροτομής, όμως σε κάθε περίπτωση εκείνος δεν θα είναι εδώ αυτή τη φορά, για να ελέγξει τα στοιχεία και να αποδώσει δικαιοσύνη.

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, άριστος Εισαγγελικός Λειτουργός, που ξεχώρισε για την άμεση διεκπεραίωση σοβαρών δικαστικών υποθέσεων, για την έγκαιρη και καθοριστική παρέμβασή του σε ζητήματα που ταλάνιζαν την κοινωνία της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, για τις εύστοχες αγορεύσεις τους κατά τη διεξαγωγή σοβαροτάτων δικών, έφυγε άξαφνα στην ηλικία των μόλις 51 ετών.

Στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Πίσω του αφήνει μία ολόκληρη κοινωνία μουδιασμένη από τον άδικο χαμό του, φίλους που τον αγάπησαν πραγματικά και ένα παιδάκι, ένα ξεχωριστό παιδί, τον γιο του, που ήταν το σημαντικότερο και σπουδαιότερο σημείο της ζωής του, που όταν πρόβαλε στις δικαστικές αίθουσες αναζητώντας τον πατέρα του, το πρόσωπό του γέμιζε φως και ευτυχία. Όπως τα χρώματα από τις ζωγραφιές του υιού του που κοσμούσαν το γραφείο του στη Ρόδο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο Κωνσταντίνο Μπούτσικο, μία μεγάλη θλίψη στην καρδιά όλων για τον άδικο χαμό του και μία ακόμη μεγαλύτερη λύπη που κανείς από εμάς δεν πρόφτασε να πει ένα αντίο. Ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στους γονείς του που βρίσκονται στη Ρόδο, στους ανθρώπους που τον αγάπησαν αληθινά και στον υιό του, που θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πατέρας του ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει σύσσωμο και το επιτελείο του Black Monday.gr

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτογραφικό υλικό: Nicolas Nanev

Leave a Reply

Your email address will not be published.