Τζαβάρας: Μάθε να μιλάς ελληνικά – Τσακαλώτος:  Άντε φύγε από δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα – Βούτσης: Έχετε την αλαζονεία της μοναδικότητας

Θύέλλα ξέσπασε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το περίφημο Σχέδιο Β’ του ΣΥΡΙΖα, επί υπουργίας  Γιάνη Βαρουφάκη. Η ατάκα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου «Ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό», προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τζαβάρα, στον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε υψηλούς τόνους με αποτέλεσμα να εξελιχθεί καυγάς στον οποίο ενεπλάκη και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκατέρωθεν εκτοξεύθηκαν κατηγορίες και χαρακτηρισμοί. Αρχικά, την αντίδραση από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να δώσει διευκρινίσεις επί σημείων της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τζαβάρας: Είστε κομματικός Πρόεδρος
Βούτσης: Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση. Αυτό που κάνετε δε σας τιμά.
Τζαβάρας: Είστε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εσείς; Πως μιλάτε έτσι σε έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού;
Βούτσης: Ντροπή σας! Έχετε την αλαζονεία της μοναδικότητας. Αν ως παράταξη έχετε πρόβλημα να υποβάλετε μομφή.
Τζαβάρας: Αυτό λέγεται τυραννία!

Τσακαλώτος: «Ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό».
Τζαβάρας: Μάθε να μιλάς Ελληνικά
Τσακαλώτος: Άντε φύγε από δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα.
Βούτσης: Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα.
Τσακαλώτος: Δέχθηκα επίθεση για τα ελληνικά μου. Πρέπει να ντρέπεσαι (απευθυνόμενος στον Τζαβάρα).

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να ρίξει τους τόνους:

Βούτσης: Κύριε Τζαβάρα θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την παρουσία σας στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια
Δένδιας:  Κύριε Πρόεδρε σας τιμά η θέση σας αυτή. Δε μπορώ να πω το ίδιο για τον υπουργό Οικονομικών και τον τρόπο με τον οποίο ειρωνευτήκατε τον αρχηγό της ΝΔ για το δύσκολο της παιδικής του ηλικίας. Να σας εξηγήσω. Ο κ. Μητσοτάκης βρέφος εξαιτίας του πατέρα του βρέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Και αναχώρησε αβάπτιστος με παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού. Να ζητήσετε συγνώμη.

Τσακαλώτος: Εσείς είπατε ψεύτη τον πρωθυπουργό.
Δένδιας: Η αναφορά σας στον κ. Μητσοτάκη υπήρξε ανάγωγη και απαράδεκτη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η Ν.Δ για τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε το θέμα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.