Ισοδύναμα για το ΦΠΑ των νησιών & προστασία κατοικίας, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2015, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στις 9 το πρωί. Ο ίδιος, συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου, ενώ αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, υποδέχεται τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, υποδέχεται τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Black Monday.gr, αναφορικά με τις επισκέψεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει στο νησί, εξήγησε πως, είναι υποχρέωση ενός πολιτικού κόμματος να συνεργάζεται με τους φορείς και να τους ακούει.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με την εκδότρια του Black Monday.gr, Άννα Σαρρή

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με την εκδότρια του Black Monday.gr, Άννα Σαρρή

«Δεν πραγματοποιούμε μόνο τετριμμένες συναντήσεις, αλλά ερχόμαστε σε επαφή και με παραγωγικούς φορείς. Συζητήσαμε θέματα όπως η υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, για το μεταναστευτικό, για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ τέθηκε και το ζήτημα που αφορά στην περικοπή των συντάξεων που αποφάσισε η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ακόμη, ότι σε ότι αφορά στην πρώτη κατοικία, αυτή είναι προστατευμένη και αυτό το έχει αποδείξει η ΝΔ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε ότι αφορά ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αποκάλυψε ότι αποτελεί δέσμευση της ΝΔ, η αναζήτηση και εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων προς αποκατάσταση του επιπλέον βάρους που επιβλήθηκε στους νησιώτες από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου. «Είναι προτεραιότητά μας», είπε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, στο δήμο της Ρόδου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, στο δήμο της Ρόδου

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, είχε επαφές και με τις Διοικήσεις και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ε.Β.Ε.Δ – Οικονομικό Επιμελητήριο – Εμπορικός Σύλλογος – Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Εμπορικών Συλλόγων, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, με νέες και νέους επιχειρηματίες και  με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ.

Η υπερφορολόγηση στην ατζέντα της συνάντησης στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Η υπερφορολόγηση στην ατζέντα της συνάντησης στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

«Η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, που ως γνωστόν αγαπά ιδιαίτερα την ακριτική Σύμη, την οποία και επισκέπτεται συχνά.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δραπέτευσε από την εξουσία, εξαιτίας και της ψήφισης του 3ου μνημονίου. Επί επτά μήνες οδηγούσαν τη χώρα από το κακό στο χειρότερο. Πήραν δάνειο ύψους 86 εκ. ευρώ. Εδώ από τη Ρόδο δήλωνε ο Τσίπρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και η τρόικα φεύγει. Ότι είχαν ένας πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα. Ότι ήταν σκανδαλώδη τα σχέδια της ΝΔ, για τον ΦΠΑ. Σήμερα έχουν αποδείξει πως χειρίζονται θέματα όπως το δύσκολο ζήτημα των μεταναστών, τη δημόσια διοίκηση που διόρισαν φίλους και συγγενείς, τη Βουλή των Ελλήνων. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδείχθηκε ότι απέτυχε. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος«, διεμήνυσε ο κ. Σταϊκούρας σε όλους τους τόνους και πρόσθεσε ότι, η ΝΔ είναι εδώ και διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο. 

Αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στο δήμο της Ρόδου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

Αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στο δήμο της Ρόδου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατέστησε σαφές ότι, μέσα στο 2015, η ΝΔ θα προχωρήσει κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές, με ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, αποκρατικοποιήσεις και μικρές μειώσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως έκανε και το 2014. Αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση, ξεκαθαρίζοντας ότι μιλούν για κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ, ωδεία κτλ, στα οποία θα επανεξεταστεί η φορολόγηση που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ειδικά για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατέστησε σαφές πως, η ΝΔ έχει τοποθετηθεί και έχει ενεργήσει για την προστασία της.

«Θα προχωρήσουμε σε αξιολόγηση της περιουσιακής κατάστασης κάθε νοικοκυριού, τι πληρώνει στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, τα συνολικά έξοδα που έχει να καλύψει, ώστε να μπορέσει να διευκολυνθεί. Όμως, θα σταματήσει να υπάρχει και οποιαδήποτε υπόνοια για κάποιους που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων και τη διόγκωση των κόκκινων δανείων, να καλούνται να την πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

«Έχουμε αποδείξει ότι προστατεύουμε την πρώτη κατοικία»,ανέφερε. 

Πηγή: Black Monday.gr 

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Συναντήσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Ρόδο επισκέφτηκε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας επίσημα τη Νέα Δημοκρατία που προετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, υποδέχτηκε τον πρώην αν. Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδος στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Του μετέφερε τις θέσεις του κ. Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα των νησιών μας και ζήτησε να εντάξει στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένες προτάσεις και να δώσει λύσεις για το μεταναστευτικό που με την απόβαση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη χώρα και τα νησιά μας.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣΖήτησε επίσης μέτρα νησιωτικότητας και δράσεις για την υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική μέριμνα, την πολιτική προστασία, τα έργα υποδομής και τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, της ευταξίας και της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, τις μεταφορές και την ακτοπλοΐα. Ανέφερε στον Υπουργό και εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτές είναι θέσεις της Περιφερειακής Αρχής και παράλληλα στόχοι που από το μετερίζι της Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια προσπαθεί να υλοποιήσει.

Ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία στις εκλογές και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πράξει ότι απαιτείται για μια άψογη εκλογική διαδικασία, διανομή του εκλογικού υλικού, διευκόλυνση των εκλογικών αντιπροσώπων και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος συμφωνούν με τα θέματα που θέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα προσπαθήσουν να τα υποστηρίξουν προγραμματικά και πολιτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανοιχτά αυτιά στα αιτήματα της Περιφέρειας» και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το έργο της Περιφέρειας στα Ελληνικά νησιά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη για την υποδοχή στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τον κ. Σταϊκούρα συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Μιχαήλου, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, ο πρώην Βουλευτής και πολιτευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο πολιτευτής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Κυριαζής, ο πρώην Βουλευτής κ. Βασίλης Χρύσης, μέλη της ΝΟΔΕ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, Μιχάλης Μπαριανάκης, και Χρήστος Μπάρδος. Κατά την αποχώρησή του ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι όλοι όσοι ζουν στα νησιά του Αιγαίου θέλουν και ζητούν να προκύψει σταθερή  Κυβέρνηση για να πάρει τα μέτρα και τις αποφάσεις που χρειάζονται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ και τέως Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της ΝΔ.

NN1_9410Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα (οι δύο άνδρες συνδέονται με πολύχρονη φιλία και κοινούς αγώνες) ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα να στηρίξει τις προσπάθειες της ΠΝΑ αλλά και τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στα νησιά μας. Επεσήμανε την αποτελεσματικότητά του –από τις θέσεις ευθύνης που διατέλεσε- και ζήτησε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να συνεχίσει τις προσπάθειές του.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι είναι φίλος της Δωδεκανήσου και ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών και αποφάσεων,  το οποίο θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και θα αποτελέσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης  θα είναι πάντα δίπλα στον Ελληνικό λαό και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα και να έρθει η πολυπόθητη εθνική ανάταση. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στην Ελληνική κοινωνία με νέο πρόγραμμα, έχοντας κάνει την αυτοκριτική της και επιδιώκοντας την ενότητα του λαού μας.

Υ.Γ. Ο κ. Κόκκινος παρέδωσε συμβολικό δώρο στον κ. Σταϊκούρα ένα στυλό με τον οποίον του ζήτησε να υπογράφει αποφάσεις προς όφελος της Δωδεκανήσου και του Ελληνικού λαού όταν σύντομα θα αναλάβει και πάλι ευθυνοφόρο θέση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.