Με λάμψη από την ιστορία και αίγλη από την παράδοση, ξεκίνησαν τα «Ιαλύσια 2016«, στο κατάμεστο χώρο του αμφιθέατρου Φερενίκης στην Ιαλυσό. Τιμώντας το παρελθόν και διαμορφώνοντας το παρόν και το μέλλον, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη, αποφάσισε να ανοίξει το θεσμό των Ιαλύσιων, με ένα σύντομο, αλλά ουσιαστικό και άκρως συγκινητικό οπτικό αφιέρωμα, που περιλάμβανε εικόνες, τόσο από την πρώτη φορά διεξαγωγής τους, πριν 33 έτη, όσο και από το σύνολο της ιστορίας τους στο πέρασμα των ετών. 

ΙΑΛΥΣΙΑ 1

Την επίσημη τελετή έναρξης των «Ιαλυσίων 2016», πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη. Μαζί τους, τα 34 παιδιά του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, τα οποία σε μία μαγευτική τελετή, απελευθέρωσαν στον φεγγαρόλουστο ουρανό της Ιαλυσού, 34 πολύχρωμα μπαλόνια, ένα για κάθε έτος διοργάνωσης του θεσμού.

Εκεί, στην «πηγή» του πολιτισμού και της παράδοσης, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων –  ο Δήμαρχος Ρόδου Χατζηδιάκος Φώτης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Σαντορινιός Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζαννετίδης Φιλήμονας, ο Αντιδήμαρχος Διακοσταματίου Σάββας και ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Δράκος Στέφανος.

ΙΑΛΥΣΟΣ 2

Ακόμη, έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αϊβάζης Σέργιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Παρασκευάς Δημήτριος, η Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ Ξεπαπαδάκη Βασιλική, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπ/σης Ρόδου Κορωναίος Ιωάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανανίας Άγγελος και Μπάρδος Χρήστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στάγκας Στέργιος και Μουτάφης Δήμος, ο Πρόεδρος π. Χατζημιχαήλ Κων/νος, και τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας Φιλερήμου Ιαλυσού» Φούκας Ιωάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιαλυσού Τσίκκη Ελένη και ο Πρόεδρος του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ Χατζηνικήτας Μιχάλης.

ΙΑΛΥΣΙΑ 9

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, που μαγνήτισε τα βλέμματα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνέχεια των Ιαλύσιων 2016, περιελάμβανε χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Απολλώνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αρχαγγέλου Αίθωνας, τους οποίους και οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την έναρξη των Ιαλύσιων 2016:

ΙΑΛΥΣΙΑ 1 ΙΑΛΥΣΙΑ 14 ΙΑΛΥΣΙΑ 13 ΙΑΛΥΣΙΑ ΙΑΛΥΣΙΑ 12 ΙΑΛΥΣΟΣ 2 ΙΑΛΥΣΙΑ 4 ΙΑΛΥΣΙΑ 9 ΙΑΛΥΣΙΑ 8 ΙΑΛΥΣΙΑ 7 ΙΑΛΥΣΙΑ 2 ΙΑΛΥΣΙΑ 11 ΙΑΛΥΣΙΑ 3 ΙΑΛΥΣΙΑ 5 ΙΑΛΥΣΙΑ 6 ΙΑΛΥΣΙΑ 10

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.