Σε μια ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το σχέδιο της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την Παλαιστίνη. Με την απόφαση αυτή η οποία λήφθηκε δια της εγέρσεως από όλες τις πτέρυγές της, η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών.

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑΠριν από τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βούτσης και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής υποδέχθηκαν και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas. Στη συνάντηση η οποία έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο Πρόεδρος Abbas, οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Riad Malki και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων για το «μεγαλειώδες βήμα», όπως αποκάλεσε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της Βουλής να επισκεφθούν την Παλαιστίνη σε χρόνο που εκείνοι θα μπορούν.

Στην ομιλία του στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ο ΠρόεδροςAbbas είπε, μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στο παλαιστινιακό σπίτι, τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ, στον οίκο της Ελληνικής Δημοκρατίας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του αναγνωρίζοντας και τις στενές ιστορικές σχέσεις μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.