Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στην 29χρονη Κ.Β. η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς της Ουρανίας Γερολύμου, τον Νοέμβριο του 2014, μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου.

Το δικαστήριο έκρινε  ομόφωνα ένοχη χωρίς ελαφρυντικά την 29χρονη κατηγορούμενη στην οποία επέβαλλε την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κατηγορία της ληστείας χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 26χρονο αδελφό της καταδικασθείσας, στον οποίο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την κατηγορία της οπλοκατοχής. Το δικαστήριο έκρινε αθώους και τους δύο νεαρούς ηλικίας 23 και 21 ετών που κατηγορούνταν για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος.

Στο άκουσμα της απόφασης η κόρη της θανούσας και μητέρα των δύο κατηγορουμένων, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ της 29χρονης κόρης της αλλά όχι και του 26χρονου γιου της, ξέσπασε φωνάζοντας «είναι αθώο το παιδί μου, είναι αθώο, θα αυτοκτονήσω» και χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο, ενώ τάχθηκε φραστικά τόσο κατά των δικαστών όσο και κατά του αδελφού της που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η Ουρανία Γερολύμου βρέθηκε νεκρή δίπλα από το κρεβάτι που κοιμόταν το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 στο σπίτι της στ’ Ασγούρου της Ρόδου. Την 69χρονη βρήκε η 29χρονη εγγονή της η οποία και την επόμενη μέρα και μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθησαν ο 26χρονος εγγονός και η 29χρονη αδελφή του ως οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, η οποία φέρεται να έγινε για μία τηλεόραση και 100 ευρώ που αφαιρέθηκαν από το σπίτι της 69χρονης.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Δρόσος, Χόνδρος για τα δύο αδέλφια και ο κ. Άκης Δημητριάδης για τον 23χρονο και τον 21χρονο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.