Επιστολή του Χ. Κόκκινου στην Υπουργό Παιδείας κα Φ. Δημάκου – Kιάου για άμεση κάλυψη εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κα Φ. Δημάκου – Κιάου απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χαράλαμπος Κόκκινος στις 14.9.2015, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές της για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κα Υπουργέ:

Αντιλαμβάνομαι τις προσπάθειες και τις αγωνίες σας από τη θέση ευθύνης της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς η απουσία μονίμων διορισμών στην Εκπαίδευση και η καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει πολλά κενά με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα εδώ στα ακριτικά Δωδεκάνησα να παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις.

Σχολικές μονάδες δε λειτουργούν και οι περισσότερες υπολειτουργούν. Δεκάδες πολύτιμες διδακτικές ώρες χάνονται και η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Το αίσθημα της εγκατάλειψης στους νησιώτες μας μεγαλώνει και ο ευαίσθητος τομέας της Δημόσιας Εκπαίδευσης πλήττεται βάναυσα.

Επειδή η πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι αγαθό που ανήκει σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, σας καλώ να επισπευτούν οι διαδικασίες στελέχωσης των σχολικών μονάδων. Σας μεταφέρω τη φωνή αγωνίας και το δίκαιο αίτημα των νησιωτών μας, όχι μόνο με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, αλλά και με αυτήν του εκπαιδευτικού και του γονιού.

Αναμένω τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας και δηλώνω ότι είμαι κοντά σας στο μέτρο που επιθυμείτε να συνεργαστώ και να βοηθήσω σε θετική κατεύθυνση για την Εκπαίδευση. Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνω γίνεται στην προσπάθεια να φανούμε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι να λειτουργήσουμε ως κόλακες, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.