ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Ας αφήσει τις εκθέσεις ιδεών ο κ. Κόνσολας και ας απαντήσει πως οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Σχετικά με απάντηση του υπεύθυνου Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Κόνσολα για την τουριστική ανάπτυξη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός δήλωσε:

«Ο κ. Κόνσολας αντί να αναλάβει την ευθύνη που αναλογεί στη ΝΔ για τη φτώχεια και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της Δωδεκανησιακής κοινωνίας, απαντά στην πραγματικότητα με εκθέσεις ιδεών.

Αντιγράφει τις θεωρητικές προβλέψεις του αναπτυξιακού νόμου δίχως να απαντά στο Δωδεκανησιακό λαό πόσα χρήματα έδωσαν σε μεγαλοξενοδόχους για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων all inclusive και πόσα για εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμπατριωτών μας.

Όσον αφορά στον κορεσμό των μεγαλύτερων τουριστικών νησιών Ρόδου και Κω, άραγε δε γνωρίζει ως υπεύθυνος τουρισμού της ΝΔ τις μελέτες που έχουν συνταχθεί και πληρωθεί με χρήματα του Δωδεκανησιακού λαού (πχ μελέτη του ΕΟΤ για τη Δωδεκάνησο το 2003, μελέτη της ICAP για την Κω, μελέτες της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, Μελέτη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.α.) και δείχνουν την κατάσταση των νησιών μας σχετικά με τον κορεσμό σε κλίνες, τις ελλείψεις σε υποδομές, την εξάντληση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών κλπ.;

Με το να κρατά τις μελέτες στο συρτάρι δε μπορεί να κρύψει ότι η πολιτική της ΝΔ είναι υπέρ των μεγαλοξενοδόχων του all inclusive και όχι των συμφερόντων της Δωδεκανησιακής κοινωνίας.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες και επαγγελματίες που πληρώνουν τα σπασμένα της πολιτικής που υπερασπίζει ο κ. Κόνσολας.»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.