Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργώ -Τόνισε ότι πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφάλεια στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο -Ειδικά για την ανατολική Μεσόγειο έδωσε έμφαση, διότι, όπως είπε, εκεί υπάρχουν ανοιχτά τα ενεργειακά, όπως και  καθορισμός της ΑΟΖ
Με  ευχολόγια για κυβέρνηση τετραετίας ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία  στη νέα Βουλή ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ευχήθηκε “σε όλους καλή 4ετία”, εκφράζοντας την άποψη ότι “η Ελλάδα έχει μία ισχυρή κυβέρνηση και θα ενώσει  τον ελληνικό λαό και θέλουμε για να επιτύχουμε το στόχο εξόδου από την κρίση”. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως την κυβέρνηση που άλλαξε την μεταπολίτευση”.

Ο υπουργός Άμυνας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών εξαγγελιών στη Βουλή, ανέφερε ότι ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους αλλά με ένα κοινό όραμα: την Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι είναι μία κυβέρνηση προοδευτική και πως η χώρα έχει μία ισχυρή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση είναι η ασφάλεια της χώρας και δεν παρέλειψε να αναφέρει τις τοποθετήσεις του κ. Ευάγγελου Μειμαράκη προεκλογικά. Λυπάμαι για αυτά που ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδο και για την επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων,  είπε ο κ. Καμμένος.

Κατά την  ανάγνωση των προγραμματικών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, τόνισε ότι πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφάλεια στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά για την ανατολική Μεσόγειο έδωσε έμφαση, διότι, όπως είπε, εκεί υπάρχουν ανοιχτά τα ενεργειακά, όπως και  καθορισμός της ΑΟΖ.

Τόνισε ότι η  Ελλάδα ενισχύει τις θέσεις της ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας και πως θα υπάρχει συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο, σεβόμενοι τους νόμους και τους θεσμούς. Δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώνει το υπουργείο του συνεχώς τη Βουλή και θα ζητά τη συνδρομή των αρμόδιων επιτροπών, λαμβάνοντας τις απόψεις τους για τη σωστή αμυντική θωράκιση της χώρας.  “  Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων”, τόνισε και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις πρώτες αποφάσεις μας οι πληρωμές των εκτός έδρας, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών για τους Έλληνες αξιωματικούς. Εξήγγειλε, επίσης, την καθιέρωση νέου μισθολογίου για τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ υπογράμμισε ότι από τις πρώτες αποφάσεις ήταν  απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου.

“ Σταματήσαμε το εκφυλιστικό φαινόμενο του διαχωρισμού των στρατευσίμων σε προνομιούχους και μη. Διπλασιάσαμε το προσωπικό που υπηρετεί στον Έβρο και τα νησιά. Όλοι θα υπηρετούν στον Έβρο και τα νησιά τουλάχιστον στους πρώτους μήνες”, δήλωσε ο κ. Καμμέμνος, ενώ υπογράμμισε εκ νέου ότι εξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών. Πρόσθεσε δε ότι έχει δημιουργηθεί για σχέδιο για την τις προαγωγές και για την  ανάληψη θέσεων ευθύνης, με κοινωνικοοικονομικά  κριτήρια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κάθε γιατρός που θα υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις θα μπορεί παράλληλα αν υπηρετεί σε μικρό νησί ή ορεινό χωριό θα μπορεί να εγγράφει τη θητεία του στο αγροτικό του. Πρόσθεσε δε ότι θα αλλάξει ο νόμος περί προμηθειών και πως θα αποφασίζουν οι αρχηγοί των όπλων για υποθέσεις μέχρι 300.000 ευρώ. “Στην αμυντική βιομηχανία έχει ξεκινήσει τεράστια προσπάθεια με νέα συμβόλαια”, τόνισε.

Σχετικά με τις δεσμεύσεις προς τους Θεσμούς ξεκαθάρισε ότι έχουμε ενεργοποιήσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Όπως είπε τα 34 δις ευρώ περιουσίας των ταμείων των όπλων που ανήκουν στα στελέχη και απέφεραν μόνο 1 εκ. ευρώ τα προχωρούμε σε δημόσιους διαγωνισμούς για 50 ή 100 χρόνια με ανοικτό διαγωνισμό στο διαδίκτυο και μίνιμουμ απόδοσης 5%. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι προχώρησαν σε πώληση των ληγμένων οπλικών πυρομαχημικών ή προς λήξη και έτσι θα καλύψουν τις ανάγκες ούτως ώστε να μην  υπάρξουν μειώσεις στον προϋπολογισμό του υπουργείου, όπως απαιτούν οι θεσμοί. Δήλωσε ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού και ειδικά στην Πάτρα και θα ενισχυθούν και μικρές βιομηχανίες όπως είναι η ΕΛΒΟ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στάλθηκαν στον εισαγγελέα για πρώτη φορά 19 υποθέσεις διαφθοράς. “Συνέβαιναν σημεία και τέρατα, έχουν γίνει συλλήψεις και ανοίγματα λογαριασμών”, τόνισε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.