ΒΙΒΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΓΩΝΙΚΟΥ «ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΜΝΗΜΕΣ»

Μετά από αρκετή δουλειά με θέληση και υπομονή, έφτασε αισίως στο τέλος του το βιβλίο «ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΜΝΗΜΕΣ» Εξ’ ολοκλήρου το βιβλίο είναι με μαντινάδες που βιογραφούν κάθε άτομο ξεχωριστά, στο βιβλίο υπάρχουν γύρω στους 450 συμπατριώτες μας που έχουν φύγει από τη ζωή. Ένα βιβλίο μνήμης μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, άνθρωποι που ο καθένας έχει δώσει και προσφέρει πολλά στο αγαπημένο μας νησί την Κάρπαθο.

Επίσης ο αναγνώστης μπορεί να μάθει ιστορίες ανθρώπων που δεν ήτανε γνωστές. Μια διαδρομή στο παρελθόν αλλά και στο πρόσφατο σήμερα, άνθρωποι κάθε ηλικίας που δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή και το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο. Η μητέρα, ο πατέρας, η γιαγιά, ο αδελφός η αδελφή, ο γιος η κόρη, νέοι μεσόκοποι και υπερήλικες, που ζουν πια μόνο στην ανάμνηση μας. Μέσα στο βιβλίο ο συγγραφέας του δίνει ένα μικρό βιβλιογραφικό στον καθένα με μαντινάδες, γνώστης φυσικά των ατόμων αλλά και του νησιού. Μια δουλειά προσεγμένη για τη κάθε λέξη της, τιμά τη μνήμη τους.

Το βιβλίο είναι πια προς έκδοση στην εταιρία που θα το εκδώσει, πολύ σύντομα θα είναι στα χέρια του κάθε ανθρώπου που θα θελήσει να το έχει. Παραλήψεις δεν υπάρχουν, γιατί όσο γραφόταν υπήρχαν ανακοινώσεις για όποιον ενδιαφέρεται να βάλει το δικό του άνθρωπο στο βιβλίο να αποστείλει φωτογραφία μαζί με ένα μίνι βιογραφικό.

Οι παρουσιάσεις του βιβλίου θα γίνουν σε Κάρπαθο, Αθήνα και Ρόδο. Το κοινό θα ενημερωθεί με ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες των παρουσιάσεων. Ήδη οι κριτικές είναι άριστες έως και εντυπωσιακές από χιλιάδες συμπατριώτες μας με τα μηνύματα τους και της αναρτήσεις και τα σχόλια τους. Βέβαια θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες τον πρώην Έπαρχο και Δήμαρχο Καρπάθου Μιχαήλ Χανιώτη, τον εξαίσιο ιεράρχη Π. Καλλίνικο Μαυρολέων, τους αδελφούς Μανώλη και Γιάννη Μαλόφτη, και το Νίκο Μπιζέκη. Και όλους εσάς που εμπιστευτήκατε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γράψω γι’ αυτούς, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα.

Με εκτιμηση

Ιωάννης Μιχαήλ Λαγωνικός

Όθος Καρπάθου

Leave a Reply

Your email address will not be published.