Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλάζει προς τα κάτω την βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς» των σχολείων και σχολείων των Ε.Δ. και από 17 έως 18,99 που ήταν, το διευρύνει σε 15 έως 18,99

Το «δόγμα Μπαλτά» και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλει η κυβέρνηση, καθιστώντας την αριστεία των ανώτατων στελεχών σε… «ρετσινιά» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ!

Παρά την σφοδρή κοινωνική δυσφορία που προκάλεσε η κατάργηση της αριστείας στα δημόσια σχολεία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμφανίζει έντονα ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και ευαίσθητοι τομείς, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα έμεναν εκτός πλάνου αλλαγών του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πραγματικότητα, όμως, εξακολουθεί να διαγράφεται διαφορετική. Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλάζει προς τα κάτω την βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς» των σχολείων και σχολείων των Ε.Δ. και από 17 έως 18,99 (με άριστα το 20) που ήταν, το διευρύνει σε 15 έως 18,99!

Σύμφωνα δε με το άρθρο 29 του ίδιου νομοσχεδίου, η ισχύς της παραπάνω διάταξης έχει αναδρομικότητα από το 2010.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη που αποφοιτούν με «λίαν καλώς» μπορούν να γίνουν ανώτατοι αξιωματικοί (από ταξίαρχος και άνω) καθώς επίσης να θητεύουν σε θέσεις του εξωτερικού (στρατιωτικοί ακόλουθοι, ΝΑΤΟ κ.α.).

Η συγκεκριμένη αλλαγή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον υπεύθυνο για θέματα εθνικής Άμυνας, Κώστα Τασούλα, να ζητά από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα να αποσύρει το επίμαχο άρθρο που όπως είπε «έχει κομματικά και μικροπολιτικά χαρακτηριστικά».

www.protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.