Στις 12 Ιουλίου 2016, φέρονται να υπεγράφησαν 21 αιτήσεις, κυρίως για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». Την περίοδο που οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, τόσο στο προσωπικό, όσο και στα υλικά, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, η νέα διοικήτρια Κατερίνα Χατζηστρατή, προσπαθεί να επιτύχει κάτι καλύτερο. Επόμενο βήμα, η αποστολή και δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβέρνησης και το χρονικό διάστημα που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η διαδικασία προσλήψεών τους, ένας μήνας.

Αναφορικά με τις ελλείψεις του προσωπικού, έχουν προκηρυχτεί 12 θέσεις μόνιμων γιατρών ειδικότητας πρώτης γραμμής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές και η διαδικασία επιλογής τους θα ξεκινήσει άμεσα. Ήδη συγκαλούνται τα συμβούλια κρίσης, αλλά η ολοκλήρωση τους, χρειάζεται πολύ χρόνο, εφόσον οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές. Επιπλέον, οι εισηγητές θα καθυστερήσουν από τη στιγμή που απαιτείται λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων των αιτούντων.

ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ«Υπολογίζουμε ότι ένα τετράμηνο είναι μικρότερος χρόνος που μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία» δήλωσε η κ. Χατζηστρατή.

Παράλληλα σε προσπάθεια έγκρισης είναι και δύο θέσεις μόνιμων γιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου. Με διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας, η προκήρυξη αυτή θα γίνει σύντομα.

Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς, θα διανεμηθούν 31 θέσεις διοικητικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 25 θα είναι νοσηλευτές. Η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας είχε δοθεί. Πριν από δέκα μέρες περίπου βρισκόταν στο Υπουργείο Εργασίας και θα περάσει απ’ όλα τα στάδια που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η προκήρυξη. Οπότε, θα υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου, 50 επιπλέον μόνιμα άτομα προσωπικού και 14 μόνιμων  ιατρών.

«Ελπίζουμε και μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Υπουργείο, ότι θα παραταθεί η θητεία των επικουρικών», δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Από το νοσοκομείο έχει ζητηθεί μία επιπλέον θέση ουρολόγου. Η πράξη αυτή, βρίσκεται σχεδόν στο στάδιο της ολοκλήρωσής της. Ουσιαστικά, καθυστερούσε στις υπηρεσίες της Αθήνας. Συγχρόνως, τρεις θέσεις επικουρικών ζητήθηκαν να αλλαχθούν από την διοίκηση για να προστεθεί στο προσωπικό ενός ογκολόγου, αναισθησιολόγου και καρδιολόγου.

«Γενικότερα υπάρχει μία μεγάλη κινητοποίηση για να προσληφθεί προσωπικό», σημείωσε, μιλώντας στην Black Monday.gr, η κ. Κατερίνα Χταζηστρατή.

Οι εργαζόμενοι και το προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ που υπάρχουν ως τώρα στο νοσοκομείο της Ρόδου ζητήθηκε να παρατεθεί η θητεία τους. Την υπόσχεσή του έδωσε το Υπουργείο για την υλοποίησή του. Γεγονός που βοηθάει το νοσοκομείο.

«Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα έρθουν σε μία καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα δεν υπάρχει αυτή η αδράνεια που υπήρχε έως τώρα», τόνισε η διοικήτρια και συμπλήρωσε «ότι δεν προκηρυσσόταν καμιά θέση και ειδικά για μόνιμο προσωπικό».

Η ίδια η διοικήτρια παρατήρησε, ότι στις θέσεις των αναισθησιολόγων από το 2010 δεν είχε προκηρυχτεί καμία θέση, ενώ έφυγαν τέσσερις. Τώρα,όμως, έχουν αναγγελθεί δύο στους μόνιμους, μία αναισθησιολόγου και μία στους ΤΕΠ. Στις δύο επόμενες θέσεις μόνιμων που έχουν εγκριθεί και περιμένουν την προκήρυξη υπάρχει ακόμα ένας αναισθησιολόγος, ενώ στους επικουρικούς η κ.Χατζηστρατή, ζήτησε επιπλέον έναν αναισθησιολόγο.

Σχετικά με την στεφανιογραφία δεν υπάρχει δεύτερος γιατρός, μόνο ο κ.Μόσχος. Στις θέσεις για τους επικουρικούς που είχαν προκηρυχτεί υπήρχε για καρδιολόγος, αλλά κανένας δεν προσφέρθηκε γιατί υπάρχει δυσκολία να έρθει κάποιος ως επικουρικός στη Ρόδο.

Όσον αφορά στα υλικά, που βρίσκονται σε έλλειψη, υπάρχει μεγάλη βοήθεια από δωρεές. Η κατάσταση δεν είναι όπως περιγράφεται. Βέβαια γίνονταν συνεχόμενες σπατάλες σε τμήματα, όπως ανέφερε η κ.Χατζηστρατή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.