ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Στην καταδίκη χιλιάδων οικογενειών να ζουν με την αγωνία εάν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον παιδικό σταθμό, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που είναι δωρεάν, έχουν ήδη αποκλειστεί και επίσημα πάνω από 48.000 παιδιά. Χιλιάδες ακόμα βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστα, αφού τα τροφεία που ζητούν δημοτικοί και ιδιωτικοί σταθμοί είναι υπέρογκα, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μένουν ξεκρέμαστες. Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στη Ρόδο, με τους γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο και απελπισία.

Το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα να μη μείνει κανένα παιδί έξω από Παιδικό Σταθμό και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων.

Ήδη από  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  σε απάντηση σε Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το θέμα, η επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ, Μ. Τάισεν, απαντώντας στο «γιατί η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμες τις λειτουργικές δαπάνες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», λέει χωρίς περιστροφές ότι η ΕΕ «παρέχει στήριξη μόνο σε επενδύσεις, σε παραγωγικές επενδύσεις και σε δραστηριότητες για τη δημιουργία ικανοτήτων. Ως εκ τούτου, τα λειτουργικά έξοδα δεν εντάσσονται στο πεδίο της συνδρομής της» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ρόδος 6 Σεπτέμβρη 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.