ΚΚΕ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι κίνδυνος για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αυτή η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της «φύλαξης» των ελληνοτουρκικών συνόρων και της «καταπολέμησης των προσφυγικών ροών», στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και τα ψέματα που λέει στο λαό είναι πολύ μεγάλα.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι ανυπόστατοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά σύνορα, όπως έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμβάσεις. Μόλις πρόσφατα άλλωστε, λίγο αμέσως μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κίναρο και τον τραγικό θάνατο του πληρώματος, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως «άγγελο φύλακα» όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας δολοφονικός μηχανισμός, επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, υποστηρίζοντας «γκρίζες ζώνες». ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ισλαμικού Κράτους». Ευθύνονται, για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις επιλογές της αποδεικνύει ότι σε όλους τους τομείς  συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που ακολουθούσαν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα προσχήματα δεν μπορούν να κρύψουν ότι η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική»,  της και η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, βαθαίνει την ενσωμάτωση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία (ΕΕ), την εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της για την «Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή» και την αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, την απόφαση για δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών και στο νησί μας (hot spots), ενισχύοντας τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα.

Στην πράξη, επιβεβαιώνεται ότι το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη κ.ά.

Ο λαός δικαιολογημένα ανησυχεί από αυτές τις εξελίξεις. Όμως αυτό δεν αρκεί. Για να αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούν χρειάζεται να υψώσουμε πιο αποφασιστικά τη φωνή μας και να δυναμώσουμε τη δράση και την πάλη μας για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και για την αποδέσμευση της από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ρόδος 17/02/2016

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.