Εκτάκτως συνήλθε, σήμερα Δευτέρα 11/1/2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κατόπιν της από 7 Ιανουαρίου 2016 πρόσκλησης, με μοναδικό θέμα συζήτηση την «Εξεύρεση χρηματοδότησης για την τουριστική προβολή και προώθηση της Ρόδου για το 2016».

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣΜετά και την ενημέρωση του Σώματος από το Πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη, σχετικά με την οικονομική αδυναμία υλοποίησης του πλάνου τουριστικής προβολής της Ρόδου για το τρέχον έτος,  σε συνδυασμό και με τα συσσωρευμένα χρέη του ΠΡΟΤΟΥΡ – που υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες  δε δύνανται να εξυπηρετηθούν – αποφασίστηκε να κληθεί στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να ενημερωθεί για το οξύ πρόβλημα που έχει ανακύψει και να ζητηθεί η συνδρομή του στην αντιμετώπισή του, για να αποσοβηθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό της Ρόδου. Για παράδειγμα μια εκ της απουσίας προβολής μείωση -5% στις αφίξεις ισοδυναμεί με ποσό -100.000.000€ στην τοπική οικονομία, και -10% με -200.000.000€ μείωση.

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣΟ Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΕΞΡ και μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου παρέστησαν στη συνεδρίαση, όπου διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δια της Διεύθυνσης Τουρισμού θα καλύψει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το κενό που έχει δημιουργηθεί στην τουριστική προβολή του νησιού της Ρόδου. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει σειρά τεχνικών συναντήσεων στις οποίες θα εξειδικευτούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που θα αποτελέσουν το περιεχόμενο του πλάνου προβολής της Ρόδου για το έτος 2016.

 Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας και για την προθυμία και την αποφασιστικότητα με την οποία στηρίζει την τουριστική προβολή της Ρόδου. Με την βοήθεια του Περιφερειάρχη, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το πλάνο προβολής της Ρόδου για το έτος 2016, θα υλοποιηθεί απρόσκοπτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό της περιοχής μας, δείξαμε σήμερα ότι μέσα από την συνεργασία και την συνένωση των δυνάμεων, μπορούμε να εγγυηθούμε την προοπτική του τουρισμού και ολόκληρης της παραγωγικής μηχανής που στηρίζεται σε αυτόν. Η τοπική οικονομία και εργασία, και το Ροδιακό εισόδημα, δεν επιτρέπουν πειραματισμούς, ούτε κινδύνους. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες».

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.