Των δύο δικαστηρίων προεδρεύει, ως αρχαιοτέρα εκ των πρόεδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κληρωθήκαν για τη διετία 2016-2017 τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και του Εκλογοδικείου. Των δύο δικαστηρίων προεδρεύει, ως αρχαιοτέρα εκ των πρόεδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Ειδικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι σύμβουλοι Επικρατείας, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Σύμπλης, Μαριάνα Παπαδοπούλου και Γεώργιος Ποταμιάς και ως αναπληρωματικά μέλη οι Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Παναγιώτης Ευστρατίου και Παναγιώτα Καρλή.

Από τον Άρειο Πάγο συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι αρεοπαγίτες Διονυσία Μπιτζούνη, Παναγιώτης Κατσιρούμπας, Γεώργιος Αναστασάκος και Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ως αναπληρωματικά μέλη οι Αβροκόμη Θούα, Πηνελόπη Ζωντανού,  Χρήστος Βρυνιώτης και Δημήτριος Χονδρογιάννης.

Από τους τακτικούς καθηγητές των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας,  συμμετέχουν ως τακτικά μέλη η Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη και ο Αντώνης Παντελής (και οι δύο είναι της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και ως αναπληρωματικά μέλη οι Δημήτριος Τζουγανάτος και Ηλίας Σουφλερός (και οι δύο είναι της Νομικής Σχολής Αθηνών).

Στη σύνθεση του Εκλογοδικείου που δικάζει τις εκλογικές ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών και των δημοψηφισμάτων, δεν συμμετέχουν οι δύο καθηγητές των Πανεπιστημίων.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.