Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 18 Απριλίου παρουσία του προέδρου της κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, συνάντηση του μελών του Δ.Σ της Ένωσης Κρεοπωλών Εμπόρων Εισαγωγέων Ρόδου και εκπροσώπων ροδιακών Σουπερ Μάρκετ,  κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Κρεοπωλών,  με θέμα:

«Διαφήμιση του κρέατος και ορθή αναγραφή της τιμής και της προέλευσης αυτού και των παραγώγων του»

στην οποία συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Εμπορίου και  Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κύριοι Χρήστος Καραϊσαρίδης και  Ηλίας Οικονομίδης.

Ο   κ. Παναγιώτης Καραγιάννης  επισήμανε τη σημασία της σωστής πληροφόρησης του αγοραστικού κοινού όσον αφορά την ποιότητα και την προέλευση του κρέατος, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών  κ.  Θανάσης Χατζηνικήτας τόνισε τη σημασία της σωστής αναγραφής της τιμής και προέλευσης του κρέατος και των παραγώγων του, καθώς και ότι η παραπληροφόρηση του καταναλωτή εκτός από  αθέμιτο ανταγωνισμό αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

Ο Γραμματέας της Ένωσης Κρεοπωλών κ. Νικόλαος Καλούδης ανέφερε ότι με πρωτοβουλία της Ένωσης για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε   συνάντηση μεταξύ όλων των εκπροσώπων των Σουπερ Μάρκετ της Ρόδου και της Ένωσης Κρεοπωλών, με βασικό σκοπό την ορθή ενημέρωση του αγοραστικού κοινού.

Οι κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης και Ηλίας Οικονομίδης υπογράμμισαν την αναγκαιότητα τήρησης των νόμων και των συνθηκών υγιεινής, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους εμπορίας του κρέατος και των παραγώγων του.

Επίσης και οι  οι εκπρόσωποι των ροδιακών σουπερ -μάρκετ από κοινού μετα της Ένωσης Κρεοπωλών Ρόδου συμφώνησαν ότι οι προωθητικές ενέργειες των πολυεθνικών αλυσίδων Σουπερ μάρκετ, οδηγούν  σε πλασματικές αποκλίσεις τιμών μεταξύ των παραδοσιακών κρεοπωλείων και των κρεοπωλείων εντός των Σουπερ μάρκετ.

Τέλος  από όλους τους παρευρισκόμενους  επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά,  ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η εξασφάλιση των κανόνων υγιεινής και η τήρηση των νόμων του κράτους σε ότι αφόρα την εμπορία του κρέατος.

Εκ της  Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου

Leave a Reply

Your email address will not be published.