Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπρέιτχαρντ, επεσήμανε πως οι Θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα». Είπε επίσης ότι η πρόταση των δανειστών ήταν να μειωθούν οι δαπάνες για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά πρότεινε μείωση της συνολικής δαπάνης του ασφαλιστικού κατά 0,4%.

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να τις συζητήσει, δήλωσε νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κύριος Σχοινάς επεσήμανε πως κατά την «τελευταία προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» το περασμένο Σαββατοκύριακο για συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αν και ακολούθως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ πως η Κομισιόν πρέπει να προετοιμαστεί για το Grexit, ο κύριος Σχοινάς σχολίασε πως «είμαστε πολύ απασχολημένοι για να διαπραγματευόμαστε συμφωνία».

http://lykavitos.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.