Οι δυστυχισμένοι μετανάστες καταφθάνουν στην Κω και αποβιβάζονται στις παραλίες της, μπροστά σε πλούσιους τουρίστες, σικ ξενοδοχεία και ντόπιους, που ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους

Ο Έλληνας φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, Γιάννης Μπεχράκης, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κω και φωτογράφισε τις πιο σουρεαλιστικές εικόνες της καριέρας του, όπως ο ίδιος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent.

Δυστυχισμένοι και εξαντλημένοι μετανάστες πηδούν από τα καΐκια, που τους μεταφέρουν κάθε πρωί στις ακτές του νησιού από τα τουρκικά παράλια, εν μέσω έκπληκτων και πλούσιων τουριστών που απολαμβάνουν τον ήλιο, μπροστά σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ λίγο πιο πέρα ντόπιοι κάτοικοι ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους.

Αυτή είναι η καθημερινή τραγική και σουρεαλιστική εικόνα στην Κω, ένα από τα ελληνικά νησιά που βιώνει το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Γιάννης Μπεχράκης δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι είδε στα πρόσωπα των μεταναστών την αγαλλίαση, αφού έφθασαν επί τέλους στον προορισμό τους, αλλά και την εξάντληση από το ταξίδι και την ταλαιπωρία. Ο ίδιος είπε ότι μόλις οι άνθρωποι αυτοί πατήσουν το πόδι τους στην παραλία, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να πάρουν το κινητό τους και να τηλεφωνήσουν στους δικούς τους, που συχνά μένουν πίσω στα παράλια της Τουρκίας, για να τους καθησυχάσουν ότι έφθασαν ασφαλείς.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ανέφερε ότι έχει εργαστεί σε πολλές χώρες στον κόσμο, όπως Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Αφγανιστάν και αλλού και τόνισε ότι «τα θύματα είναι τα ίδια ξανά και ξανά»…

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.