Η οικονομική κρίση έπληξε και τις υποτροφίες. Τέλος -για τη φετινή χρονιά- στις υποτροφίες που έδινε στους επιτυχόντες που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στους φοιτητές που είχαν υψηλές επιδόσεις βάζει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

<p>Μεταπτυχιακό στην «Ερευνα για την τοπική κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή» έκανε με την κρατική υποτροφία η δασκάλα Νίκη Ψωμά</p>

Μεταπτυχιακό στην «Ερευνα για την τοπική κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή» έκανε με την κρατική υποτροφία η δασκάλα Νίκη Ψωμά

Στο πλαίσιο της περιστολής κονδυλίων δεν εγκρίθηκαν, λόγω μνημονιακών περιορισμών, οι ανάλογες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ.

Οι υποτροφίες αυτές στηρίζουν χιλιάδες νέους κάθε χρόνο, αποτελούν ένα κίνητρο για την αριστεία των νέων μαθητών και των φοιτητών αλλά και ένας λόγος ύψιστης υπερηφάνειας για εκείνους που τις κατακτούν, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι οι υπότροφοι.

Τώρα το ΙΚΥ, όπως δηλώνει στο «Εθνος» η πρόεδρός του, Εφη Μπάσδρα, θα κάνει μια προσπάθεια να βρει μια λύση ώστε να ωφεληθούν κάποιοι νέοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.