Τραπεζικοί κρούουν τον κώδωνα για επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια της Ρόδου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν, μιλώντας στο Black Monday.gr, ανώτατα τραπεζικά στελέχη, αναφορικά με την επικείμενη πώληση σε ξένα funds επαγγελματικών δανείων που έχουν ληφθεί από πολίτες της Ρόδου, καθώς και μεγάλων στεγαστικών δανείων. «Εκεί υπάρχει κίνδυνος», μας αναφέρει ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, καλώντας τους πολίτες και επαγγελματίες να ρυθμίσουν τάχιστα τα δάνειά τους.

ΣΠΙΤΙΜε τη μη ανανέωση της κοινής υπουργικής απόφασης που «πάγωνε» τις διαδικασίες πλειστηριασμών, λόγω εφαρμογής capital controls, από σήμερα 2 Νοεμβρίου 2015, δεν υπάρχει διάταξη που να προστατεύει την α’ κατοικία, ενώ τίθενται σε κίνδυνο και 100.000 οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.

«Δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης δανείων που παρουσιάζουν καθυστέρηση με ευνοϊκούς όρους. Αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουν οι πολίτες», προσθέτει τραπεζικό στέλεχος, διαχωρίζοντας τους πελάτες σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σε αυτούς που έχουν, αλλά δεν πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι – όπως λέει – την κατάσταση.

Από σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, απελευθερώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν ανασταλεί με την εφαρμογή των capital controls, όπως είναι οι πλειστηριασμοί. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι, μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες εξώσεων και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ενώ τίθεται κίνδυνος πλειστηριασμών και της πρώτης κατοικίας.

Σε κίνδυνο βρίσκονται και περίπου 100.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή έχουν χάσει τη ρύθμιση στην οποία είχαν ενταχθεί.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.