Κ. Μητσοτάκης: Εθνικά απαράδεκτο τα κλειστά σχολεία – Στήριξη στην Κω!

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2015, ξεκίνησε τις επαφές του στη Ρόδο, ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόλαβε καλά – καλά να πάρει το πρωινό του, γύρω στις 7.30 το πρωί, όταν άρχισε να συζητά με επιχειρηματίες της Ρόδου, κομματικά στελέχη της ΝΔ και εργαζόμενους στο ξενοδοχειακό κλάδο. Μαζί του και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. 

Της Άννας Σαρρή 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Ο πρώην Υπουργός, αμέσως μετά τις διαδοχικές επαφές, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου και επισκέφθηκε τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Α’ Δωδεκανήσου, συνομιλώντας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φώτη Νικολόπουλο, τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου Γιώργο Στέργου και τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου Μανόλη Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Φώτη Νικολόπουλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Φώτη Νικολόπουλο

Με τις επαφές και συναντήσεις να διεξάγονται σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε και την αποφασιστικότητά του, αφού κληθείς να επιλύσει ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, προχώρησε άμεσα στην αντιμετώπισή του, μέσα σε λίγα λεπτά. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, στα κλειστά σχολεία, στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ίσχυαν στο Αιγαίο, στο ΕΣΠΑ, στο μεταναστευτικό και στα θέματα του τουρισμού. Ο ίδιος δεν δίστασε να τοποθετηθεί και στα θέματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Στέφανο Δράκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Στέφανο Δράκο

Ο πρώην Υπουργός, ανέφερε ότι η ΝΔ προσέρχεται στις κάλπες απόλυτα συσπειρωμένη και την Κυριακή το βράδυ θα είναι πρώτο κόμμα, αφού – πέραν των άλλων – εγγυάται την πολιτική σταθερότητα της χώρας, σχηματίζοντας μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Είναι αδιανόητο και εθνικά απαράδεκτο απομονωμένα νησιά να έχουν κλειστά σχολεία. 72 σχολεία στα Δωδεκάνησα δεν λειτουργούν. Το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στο Καστελόριζο είναι κλειστά«, ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σχολίασε και το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ που ίσχυε στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι αυτός καταργήθηκε μετά από πρόταση του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος δε, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση ή να λάβει κάποια δέσμευση αναφορικά με το θέμα, αφού – όπως είπε – δεν επιθυμεί να είναι ανακόλουθος, εάν και ξεκαθάρισε ότι θα πράξουν όσα κριθούν αναγκαία για την προάσπιση της νησιωτικότητας και την εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΛΑΣ

Ο πρώην Υπουργός, αναφερόμενος στο θέμα των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, αφού τους διαχώρισε, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση 1.600% των ροών, όταν στην Ιταλία παρουσιάζεται μείωση 4%. «Αυτό κάτι λέει για τα σινιάλα που δίνει ο Τσίπρας«, είπε, μη παραλείποντας να αναφερθεί στη σκανδαλώδη δήλωση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη μη ύπαρξη θαλάσσιων συνόρων, αλλά και στην ανάγκη στήριξης της Κω, ώστε να αποφευχθούν τραγικές επιπτώσεις στην εικόνα του νησιού. Ιδιαίτερη αναφορά και μνεία έκανε στη σχέση ξενοδόχων – ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νησί της Ρόδου, την οποία χαιρέτισε λέγοντας ότι έχει υπογραφεί κλαδική σύμβαση τριών ετών που εξασφαλίζει εργασιακή ειρήνη μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Σε ότι αφορά στις απολύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και στους ΟΤΑ, εξήγησε ότι αυτές έχουν κλείσει, αλλά υπεραμύνθηκε της πολιτικής που αφορά στην αργία επίορκων υπαλλήλων, με πλαστά δικαιολογητικά κτλ. «καρφώνοντας» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον κ. Κατρούγκαλο που κατάργησαν την αυτοδίκαιη αργία.

Πηγή: Black Monday.gr  

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.