«Καμία άλλη οικονομία δεν έχει κατορθώσει να το επιτύχει και πολύ περισσότερο η ελληνική και με δεδομένη την εκτίμηση ότι η ανεργία θα παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό για τα επόμενα έτη», εξηγεί το Ταμείο

Την άποψη ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ, το 2018, προϋποθέτει να γίνουν οι Έλληνες ήρωες, εξέφρασε για πρώτη φορά η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και από τους τεχνοκράτες τουΤαμείου, στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Ελληνικού Χρέους, στην οποία, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ακόμη και με ηρωικές προσπάθειες αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο προσωρινά και σε καμία περίπτωση τέτοιο ύψος πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να διατηρηθεί για δεκαετίες.

Ο λόγος; «Καμία άλλη οικονομία δεν έχει κατορθώσει να το επιτύχει και πολύ περισσότερο η ελληνική και με δεδομένη την εκτίμηση ότι η ανεργία θα παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό για τα επόμενα έτη», εξηγεί το Ταμείο.

Όσο για τη δική του εκτίμηση, αυτή «προσγειώνει» το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ, στόχο τον οποίο θεωρεί πολύ πιο ρεαλιστικό.

Πηγή: www.newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.