Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση

«Τσακίζουν κυριολεκτικά ζωές η φοροληστεία του κράτους μαζί με την κάθε είδους τοπική φορολογία που επιβάλλουν οι Δήμοι, οι οποίοι δρούν ως μηχανισμοί της κρατικής διοίκησης και είναι απόλυτα ταυτισμένοι με την αντιλαϊκή πολιτική της κάθε κυβέρνησης.

Σήμερα αναδεικνύεται η ανάγκη κατάργησης όλων των ανταποδοτικών τελών, με αφορμή και την σε εξέλιξη εναρμόνιση της νομοθεσίας που επιβάλλει τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και καντίνες, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Είναι ένα τέλος που επιβάλλεται δεκαετίες τώρα από τους Δήμους, μετακυλίοντας το «κόστος» της κρατικής χρηματοδότησης, στους κατοίκους και τους επισκέπτες όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση όμως δεν διστάζει να χαρίσει τα ανταποδοτικά τέλη σε επιχειρήσεις που αξιοποιούν ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, την ίδια στιγμή που διατηρεί σε ισχύ την άδικη φορολογία που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με φοροεισπράκτορες τους Δήμους.

Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζει την ανάγκη κατάργησης των δημοτικών τελών και κάθε τέλος και φόρο σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό. Δηλαδή κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής των εργαζομένων, σε “τροφεία” των παιδικών σταθμών, σε δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, καλλιτεχνικής παιδείας (ωδεία, κλπ.).

Είναι ζήτημα πάλης των λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από αυτή τη πολιτική, η διεκδίκηση για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης (Περιφερειών και Δήμων) από τον κρατικό προϋπολογισμό με φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%».

Leave a Reply

Your email address will not be published.