Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Kostoday, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδ/σου κ. Στάθη Σαμαρά μας επιβεβαίωσε το περιστατικό, για το οποίο γίνεται λόγος από το πρωί στα μέσα ενημέρωσης για τον Λιμενικό στην Λέρο, ο οποίος έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα τύπου Α.

Ο Λιμενικός βρίσκεται κατ’οίκον και είναι κλινήρης και σε άδεια μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στην υπηρεσία του. Με αφορμή την επικοινωνία για το εν λόγω περιστατικό ο κ. Σαμαράς μας δήλωσε για μία ακόμη φορλά την πανρτελή έλλειψη υγειονομικοπυ ελέγχου και προστασίας των Λιμενικών στα Δωδεκάνησα και υποστελέχωση, η οποία συνεχίζει να υφίσταται παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας. Όπως μας είπε έχουν ζητήσει κατά καιρούς και με έγγραφα τους στα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα υγειεινής, ασφάλειας και προστασίας τους αλλά δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό, με αποτέλεσμα η ‘Ενωση Προσωπικού Δωδ/σου να έχει απευθυνεί στην Περιφέρεια, η οποία ευτυχώς συνδράμει ώστε να εμβολιαστούν σε Κω και Ρόδο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του, όπου αναφέρει: «Δυστυχώς παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά με κίνδυνο της ζωής μας, νιώθουμε ότι είμαστε στο έλεος του Θεού και μόνοι μας!!!»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.