Συνάντηση εκπρόσωπων από τις 15 νησιωτικές ενώσεις Λογιστών – Φοροτεχνικών που συνυπέγραψαν την επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούσε τους κατοίκους εξωτερικού με δραστηριότητα στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 11/12/2015, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Αβραάμ Πανίδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΦΕΕΑ, Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, Ιωάννης Ηρακλείδης, μαζί με το Γενικό Γραμματέα, Νίκο Παπαγρηγορίου και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων, Νεκτάριο Κασέρη, ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελής, ο Πρόεδρος της ΣΕΛΚΕ Κέρκυρας, Νίκος Μάμαλος, με τη Γεν. Γραμματέα, Χριστίνα Βρανίκα και ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης. Εκ μέρους του Υπουργείου παρέστησαν ο διευθυντής του Γραφείου του αν. Υπουργού κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, κ. Παναγιώτης Μελαχροινός και οι συνεργάτες  του Υπουργού κ. Παπαγιανόπουλος Σταύρος  και κ. Καούνης Πέτρος.

Συζητηθήκαν τα θέματα της επιστολής σε όλες τους τις διαστάσεις και το Υπουργείο δεσμεύθηκε να αποσαφηνιστεί το ζήτημα άμεσα και έγκαιρα, μέχρι το τέλος του χρόνου, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί και θα επιλύει τα επιμέρους θέματα.

Επίσης, το κλίμα της συζήτησης ήταν εποικοδομητικό και τέθηκαν και ζητήματα  γενικότερου ενδιαφέροντος και προβληματισμού, όπως οι ΜΥΦ, τα Ε.Λ.Π, οι εκπρόθεσμες διακοπές, η ψηφιακή υπογραφή των λογιστών. Ειδικότερα για τα Ε.Λ.Π., ο κ. Μελαχροινός ανέφερε ότι ο αν. Υπουργός εξετάζει την προαιρετική αναστολή εφαρμογής τους για ένα έτος.

Γενικότερα, εκφράστηκε από όλα τα μέρη η ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ, μέσω των οργάνων τους και ο κ. Μελαχροινός στο θέμα αυτό, ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου είναι και η σύσταση Συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του κλάδου των λογιστών, για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν.

Σημειώνεται ότι η αρχική επιστολή απεστάλη στις 24/11/2015 και την συνυπέγραψαν οι παρακάτω νησιωτικές ενώσεις :

ΕΛΦΕΕ Ρόδου,
ΕΛΦΕΕ Βορείου συγκροτήματος Δωδ/σου Κω,
ΕΛΦΕΕ Καλύμνου,
ΣΑΛ/ΦΧ Χανίων,
ΕΦΕΕ Ηρακλείου,
ΣΕΛΚΕ Κέρκυρας,
ΣΛ Θήρας,
ΣΛΦ Μεσσαράς,
ΣΛ Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων,
ΣΛ Πάρου Αντίπαρου,
ΣΛ Λασιθίου,
ΣΛ Ρεθύμνου,
ΕΦΕΕΚΙ Κεφαλληνίας & Ιθάκης,
ΣΕΕΛΦΟΕΜΣΕ Σύρου & Τήνου Ν. Κυκλάδων και ΣΛ Μυκόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.