Την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από σήμερα Δευτέρα αποφάσισε ομοφώνως η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.
Επίσης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στη 1 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης από αύριο, Τρίτη, θα εξυπηρετούνται από φαρμακεία ασφαλείας.

Σήμερα, Δευτέρα, λόγω της αργίας του Αγίου Δημητρίου λειτουργούν τα φαρμακεία που είχε προγραμματιστεί να διημερεύσουν και να διανυκτερεύσουν.

Eντός της ημέρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βγάλει το πρόγραμμα με τα φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργήσουν την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη λόγω της αργίας θα λειτουργήσουν όσα έχει προγραμματιστεί να διημερεύσουν και να διανυκτερεύσουν.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.