Μαγικό ταξίδι γεύσεων στο Φαληράκι!

Σήμερα υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον αναβίωσης στοιχείων της παράδοσης, ως αναδημιουργία προσαρμογής στα νέα δεδομένα προς όφελος του σύγχρονου ανθρώπου. Η επιθυμία του  για υγιεινή διατροφή τον  οδήγησε στην επιστροφή  στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και βιολογικής καλλιέργειας.

Στα πλαίσια του παντρέματος διατροφής και παράδοσης βρεθήκαμε για ακόμη μια χρονιά σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων  την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 με δωρεάν εισιτήριο. Προορισμός μας … το δημοφιλές Φαληράκι της Ρόδου και η 3η γιορτή παραδοσιακής Ροδίτικης γαστρονομίας.

Αποσκευές μαςη γνωριμία με την παράδοση, η υγιεινή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τα τοπικά παραδοσιακά ακούσματα σε ρυθμούς χορευτικούς.

Ένα κομμάτι της ιστορίας του νησιού είχαν να μας διηγηθούν οι ξεναγοί μας ,οι καταξιωμένοι δημιουργοί,  οι σεφ, οι  αρχιμάστορες της κουζίνας, όπου μέσα από τα εντυπωσιακά πιάτα τους  μετέφεραν τις αισθήσεις μας σε μια άλλη εποχή με μοναδικές γεύσεις αναδεικνύοντας ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρόδου.Μαζί δοκιμάσαμε το παστέλι της Ρόδου, το μυρωδάτο μελεκούνι με σουσάμι και κομμάτια πορτοκαλιού.. Μια ξεχωριστή υγιεινή απόλαυση με ρίζες από την Ιλιάδα του Ομήρου.

Γκουρμέ γεύσεις με βάση τοπικά προϊόντα εξέπληξαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τα μέλη του συλλόγου “Mεσόγειος ” με τη στήριξη της ΠεριφέρειαςΝοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου και ως σκοπός τίθεται η προβολή της ροδίτικης παράδοσης στο χώρο της γαστρονομίας!

Την όλη προσπάθεια στήριξε ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχηςκ.Φλεβάρης Γιάννης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος Φώτης, ο αντιδήμαρχος κ.ΚωνσταντίνουΔώρος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού μας και τοπικοί παραγωγοί.

 Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των σωματίων του νησιού καθώς και το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μοναδικά χορευτικά συγκροτήματα από την σχολή χορού ΝέλληςΔημόγλου με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλουκουΤζέλλου Βαγγέλη και κατέπληξαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Η φιλαρμονική Καλυθιών, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της, Γεώργιου Μαλωίνα, εντυπωσίασε με την δυναμική της εμφάνιση και τα μουσικά κομμάτια που απέδωσε και απέσπασε από το κοινό ένα θερμό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση έκλεισε επάξια και μοναδικά η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού σωματείου Αφάντου «Παναγιά Καθολική» με ένα υπέροχο χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.

Τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

ELYSIUM RESORT & SPA

RODOS PALLADIUM

ALILA RESORT & SPA

FALIRAKI BEACH

GRECOTEL

APOLLO BEACH

SENTIDO APOLLO BLUE

PEGASOS BEACH

BLUE SEA BEACH RESORT

KRESTEN HOTELS

CATHRIN HOTEL

IRENE PALACE

ALPHABEACH

MIKRIPOLI

Συμμετείχαν επίσης

Η μπύρα ΑΛΦΑ

Το καφέ μπαρ ΚΛΙΚ

και To ζαχαροπλαστείο καφέ PANEDICAPO

Ο σύλλογος ευχαριστεί

Tα χειροποίητα κεραμικά Bonis

την Ηλεκτροφάση Δωδεκανήσου

το ξενοδοχείο Μάνος

τον φούρνο Αγγελής

Τον Τοκούζη Στέφανο

την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Το  ξενοδοχείο Άγγελος

Ο σύλλογος επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως το προσωπικό της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών,

Τους εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την σχολή χορού ΝέλληςΔημόγλου και τον κο Βαγγέλη Τζέλλο.

Την Φιλαρμονική Καλυθιών και τον μαέστρο κοΜαλωίνα Γιώργο.

Τον σύλλογο Αφάντου Παναγιά Καθολική και τον κο Νικολή Γιώργο.

Την πρώην βουλευτή κα Μίκα Ιατρίδη, για την βοήθεια και στήριξή της.

Και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.