Υπογραφές συγκεντρώνονται στο διαδίκτυο με αίτημα να πληρώσει η Εκκλησία το χρέος της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η μοναστηριακή της περιουσία ανέρχεται σε 2,5 με 5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται στο σχετικό θέμα είναι εάν εννοούν να καλέσουν την Εκκλησία να πουλήσει την περιουσία της, δηλαδή της Ναούς της κτλ, ώστε να πληρωθεί το χρέος!

Στην ιστοσελίδα που φιλοξενείται η ηλεκτρονική αυτή συγκέντρωση υπογραφών αναφέρεται μεταξύ άλλων:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ«Είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χείλος του γκρεμού και οι Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί και εξαθλιωθεί. Μόλις μαζευτούν 100.000 υπογραφές σε αυτό το petition, αναλαμβάνω πρωτοβουλία να επισκεφτώ τον Αρχιεπίσκοπο. Όποιος ενδιαφέρεται να τον συναντήσει μαζί μου, είναι βεβαίως ευπρόσδεκτος. Ασφαλώς θα ήταν προτιμότερο να δημιουργηθεί μία αντιπροσωπεία που θα τον επισκεφτεί.

Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει σε όλους όσοι τη δημιούργησαν και τη διατήρησαν πληρώνοντας συνεχώς φόρους, ακόμα και εν μέσω κρίσης, δηλαδή σε όλους εμάς τον Ελληνικό λαό. Αφού λοιπόν είστε φορολογούμενοι και πληρώνετε φόρους θέλετε δεν θέλετε και για την εκκλησία, καθόλου δεν είναι απαραίτητο να είστε και χριστιανοί για τη διεκδίκηση αυτή.

Ζητάμε να δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μόνο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας για να εξοφληθεί άμεσα εξ ολοκλήρου το Ελληνικό χρέος. Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται στα 2,5 με 5 τρις ευρώ, δηλαδή 6 με 12 φορές μεγαλύτερη από το ελληνικό χρέος. Μοναστηριακή περιουσία 2,5 με 5 τρισεκατομμύρια ευρώ».

* Έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 16.000 υπογραφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.