Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας για τα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τους εργαζόμενους της περιοχής. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ, Θανάσης Σταμούλης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τριπολίτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παναγιώτης Εγγλέζος και το Μέλος της Γιάννης Ντελλάκης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από τη μετακίνηση αλλοδαπών δήθεν μαθητών – σπουδαστών στα ξενοδοχεία της Ρόδου αλλά και των άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας. Κατήγγειλε ότι καταστρατηγείται για ακόμη μία τουριστική περίοδο η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί μαθητές να πλημμυρίζουν τα ξενοδοχεία των τουριστικών περιοχών, στερώντας θέσεις εργασίας από τους νόμιμους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι το Ε.Κ.Ρ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα των τουριστικών περιοχών και με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΟΕΕΥΤΕ), για να ζητηθεί άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας να τροποποιηθεί στο σύνολό της η ΚΥΑ. Επιπλέον, μέχρι να γίνει αυτό, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να υπάρξουν κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, τα οποία θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τον έλεγχο των μετακινούμενων αλλοδαπών μαθητών – σπουδαστών στην περιοχή. Ο Πρόεδρος κατήγγειλε επίσης ότι, μετά την εφαρμογή του προγράμματος ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας, οι εργοδότες δεν υποβάλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας τα δικαιολογητικά αυτών των μαθητών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία εικόνα στην Επιθεώρηση Εργασίας τόσο για τον αριθμό των μαθητών, που έχουν μετακινηθεί έως σήμερα, όσο και για τα δικαιολογητικά που τους συνοδεύουν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα, που δημιουργήθηκε σε σχέση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να χωροθετηθεί κοινή στάση των ανοιχτών λεωφορείων με το τραινάκι του Δήμου στο ΑΚΤΑΙΟΝ. Χαρακτήρισε αυτήν την απόφαση λανθασμένη, γιατί στερεί σημαντικά έσοδα από το ΡΟΔΑ και τον θέτει στην ίδια μοίρα με τους ιδιώτες – κατόχους των ανοιχτών λεωφορείων και ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή. Εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στον Πρόεδρο του Συνδικάτου του ΡΟΔΑ, Μανώλη Κοντουδάκη, καθώς και σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που δίνουν διαχρονικά μάχη για την επιβίωση του ΡΟΔΑ και ανέφερε ότι η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αναμένει και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, όπως άλλωστε έκανε όλα αυτά τα χρόνια, με σεβασμό στην αυτονομία των Σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Leave a Reply

Your email address will not be published.