Μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου στο Irene Palace, για την ημέρα περιβάλλοντος

Θέμα: Ημέρα Περιβάλλοντος στο Irene Palace, εορτασμός με τους μαθητές Κολλεγίου Ρόδου, 5/06/15

Η Ημέρα Περιβάλλοντος τιμάται ετησίως με ενέργειες και εκδηλώσεις που επιβεβαιώνουν τον σεβασμό και την ενσυνείδητη προστασία του ένα βήμα παρακάτω. Όσο ενημερωνόμαστε τόσο αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας και την ευθύνη για την αρμονική συμβίωση με τη φύση βλέποντας το μέλλον της νέας γενιάς και ακόμη παραπέρα.

Την ΣΤ΄δημοτικού Κολλεγίου Ρόδου, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Φεγγαρούλα Φτάκλα και Σωτήρης Κουμπιάδης.  Τους υποδέχθηκε η ομάδα του Irene Palace για να ξεκινήσουν την από κοινού δραστηριότητα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός του ποταμού Λουτάνη στα Κολύμπια, αποκάλυψε τα σκουπίδια από πλαστικά, αφρολέξ, παλιοσίδερα κ.α. πεταμένα στο χώρο από την ανθρώπινη αδιαφορία. Με γεμάτες τις σακούλες, οι μαθητές και η ομάδα ψυχαγωγίας του ξεν/χείου, με χαρά για το έργο που ολοκλήρωσαν, δεσμεύτηκαν με χρωματιστες σφραγίδες ότι θα προστατεύουν το περιβάλλον τόσο με την πρόληψη όσο και με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, απόλαυσαν το σνακ τους και ανέπτυξαν ένα γόνιμο διάλογο με τους υπεύθυνους τμημάτων του ξεν/χείου και με θέμα τα μέτρα που παίρνει ένα ξεν/χείο για να είναι φιλικό στο περιβάλλον. Έτσι, ο υπεύθυνος εστιατορίου αναφέρθηκε στα είδη που προωθούν στην ανακύκλωση αλλά και την  καλλιτεχνική δημιουργία για επαναχρησιμοποίηση δοχείων και σκευών πχ ανθοδοχεία από γιάλινα βάζα κλπ. Ο σεφ ανέφερε το σημαντικό ρόλο της υπεύθυνης κουζίνας στην ανακύκλωση, την αλλαγή χρήσης πολλών αντικειμένων, την αξιοποίηση φυτικών υπολοιμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας από την καλή χρήση των ψυγείων, φούρνων κλπ , η προΙσταμένη ορόφων ανέφερε τη μείωση χημικών καθαριστικών, τα ανακυκλώσιμα που χρησιμοποιούν, αντίστοιχες ενέργειες μείωσης νερού κλπ. η υπεύθυνη ψυχαγωγίας, έδειξε στα παιδιά την αξιοποίηση «σκουπιδιών» πχ συκευασίες από παιδικά σνακς στα πλαίσια του παιδικού προγράμματος, στη δημιουργία σκηνικών κλπ, ο υπεύθυνος υποδοχής παρουσίασε τη συνολική φιλοσοφία του ξεν/χείου και πως την επικοινωνούν στους επισκέπτες. Τέλος, ο ναυαγοσώστης του ξεν/χείου έδωσε πληροφορίες πολύ χρήσιμες στα παιδιά και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τις πρώτες βοήθειες και την προστασία της καθαρότητας του νερού.

Το Irene Palace ετησίως βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, για την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας και αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες μέσα στο χρόνο.  Καθημερινά δε, βελτιώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος με τη συνεργασία και ευαισθητοποίηση του προσωπικού.

Οι μαθητές κατέγραψαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα καθαριότητας και τόνισαν το ενδιαφέρον που βρήκαν σε όσα αναπτύχθηκαν και τις ιδέες που πήραν για την επαναχρησιμοποίηση ειδών.

Το σημαντικότερο, γνώρισαν το ξεν/χείο ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας,  με ευαισθησία στη διατήρηση των φυσικών πόρων, με σεβασμό στη φύση και το θαλάσσιο περιβάλλον και με διαρκή αναζήτηση μεθόδων για μείωση των σκουπιδιών, την αξιοποίησή τους, την ανακύκλωση αλλά και τη διαχείρηση της ενέργειας και του νερού, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με το φυσικο περιβάλλον προβάλλοντας με τις καθημερινές ενέργειες ένα σύγχρονο πρόσωπο που εξασφαλίζει πόρους για το μέλλον του τόπου.

Φωτογραφικό υλικό από την Ημέρα Περιβάλλοντος, βρίσκεται στο facebook «Irene Palace hotel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.