Αναταραχή έχει προκληθεί στην περιοχή των Φανών ύστερα από την απόφαση που φέρεται να έχει λάβει ο δήμος Ρόδου για τη σφράγιση καταστήματος που λειτουργεί από το 1991. Απόφαση βέβαια, η οποία φαίνεται να είναι μονόδρομος για τη δημοτική αρχή, ύστερα από σχετική καταγραφή παράβασης από την αστυνομική αρχή.

ΛΟΥΚΕΤΟΚατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, ύστερα από συλλογή πληροφοριών από τις εμπλεκόμενες πλευρές, πριν από ένα εύλογο χρονικό διάστημα υποβλήθηκε καταγγελία για τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να βρεθούν στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες και να προχωρήσουν στην αυτόφωρη σύλληψη της γυναίκας που βρισκόταν εκεί. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας απουσίαζε.

Η καταγγελία, ο έλεγχος και ο σχηματισμός δικογραφίας είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση απόφασης δημάρχου, βάσει της οποίας αύριο κιόλας νωρίς το μεσημέρι, αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία σφράγισης του καταστήματος του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος ξαφνικά θα βρεθεί χωρίς να έχει απολύτως τίποτα. Ακόμη δε και εάν σύμφωνα με τους αρμοδίους δεν διαθέτει τις απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία του, είναι απορίας άξιο πως αυτό έγινε αντιληπτό ύστερα από 24 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος και ενώ ο άνθρωπος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Με απόφαση δημάρχου, αποφασίζετε η σφράγιση του καταστήματος, η οποία αποτελεί βέβαια μονόδρομο για τη δημοτική αρχή, προκειμένου να μη βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο, θα ήταν φρόνιμο να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση ώστε να βοηθηθεί ο άνθρωπος αυτός, αλλά και να διασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών των αιρετών.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε εμπλακεί το 1991 σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος. Η τότε κοινότητα του είχε εκδώσει άδεια λειτουργίας, η οποία σήμερα τελεί υπό αμφισβήτηση για τη μονιμότητά της, αλλά και για το τι ακριβώς αφορούσε η χορήγησή της. Αποτέλεσμα αύριο Κυριακή, να προγραμματίζεται η σφράγιση του καταστήματος, οδηγώντας σε αδιέξοδο τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.