Στη Ρόδο θα βρίσκεται την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ώστε να εξετάσουν από κοντά, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την πυρκαγιά που έπληξε τη Νότια Ρόδο. Οι αρμόδιοι, θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα σε τι μέτρα θα προχωρήσουν, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ήδη, οι αγρότες στην πληγείσα περιοχή έχουν ζητήσει να αποκατασταθεί άμεσα το αρδευτικό δίκτυο που έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, αφού σε αντίθετη περίπτωση δε θα μπορέσουν να ποτίσουν ούτε τις λίγες καλλιέργειες που γλίτωσαν από τη φωτιά. Μάλιστα, μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι κλιμάκια επιφορτισμένα με την καταγραφή ζημιών θα μεταβούν άμεσα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψουν τις καταστροφές και να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ, σε πρώτη φάση.

Όπως δε, είχε γράψει η Black Monday.gr, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα σε καλλιεργητές – αγρότες και στα δίκτυα άρδευσης. Κάηκαν σχεδόν όλες οι καλλιέργειες και τα δίκτυα άρδευσης, ενώ ακόμη και εκείνες που δεν έχουν καεί, δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να έχει «διαλυθεί» το αρδευτικό δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.