Μεγάλη επιτυχία για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στους Πεύκους

Δελτίο Τύπου mypefkos Γαστρονομικό Φεστιβάλ 18/9/2015

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Πευκών το 3ο κατά σειρά Γαστρονομικό Φεστιβάλ  από την ΚΟΙΝΣΕΠ mypefkos. Περίπου 1500 άτομα, ως επι τω πλείστων επισκέπτες που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα τις διακοπές τους στη Ρόδο αλλά και συνάνθρωποί μας από τα γύρω χωριά, έζησαν μια συναρπαστική διαφορετική εμπειρία διασκέδασης γεμάτη γεύσεις, Παράδοση αλλά και δρώμενων, που κατάφεραν  να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και να κρατήσουν αμείωτο το κέφι μέχρι αργά. Η ΚΟΙΝΣΕΠ mypefkos, συνεργάστηκε με την Εκκλησιαστική επιτροπή της Λίνδου,  τους ντόπιους επιχειρηματίες αλλά και μια ομάδα 20 εθελοντών καλύπτοντας την ασφάλεια, καθαριότητα και την τάξη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όπου τελέστηκε και ο Εσπερινός σε 4 γλώσσες για χάρη του Αγ. Ευσταθίου.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ  mypefkos θέλει να ευχαριστήσει θερμά: την Εκκλησιαστική Επιτροπή Λίνδου για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του Αγ. Νεκταρίου και για την έκθεση χειροποίητων εικόνων, την Coffee Plus για την ευγενική χορηγία των προιόντων της, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Λίνδου για το χορευτικό συγκρότημα και την παρασκευή ντολμάδων και σουρουπέτι, το σύλλογο Γυναικών Λίνδου για τους λουκουμάδες, το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λίνδου για τα πιταρούδια, το σύλλογο γυναικών Λαέρμων για τα καλτσούνια, τον κ. Μιχάλη Κούκουρα για την παρασκευή κρασιού, το βοσκό μας κ. Γιάννη για την παρασκευή μιζύθρας και φυσικά τους εκθέτες μας: Δημήτρη Πισσάκα για την έκθεση και επίδειξη Μελεκουνιού, Μιχάλη Ντραμουντανή παραγωγό τοπικών φαρμακευτικών προιόντων βιολογικής καλιέργειας, τον κ. Νίκο Μεσαναγρενό για την παρουσίαση μελιού και προιόντων μέλισσας, τον κ. Τάσο Αναστόπουλο για την έκθεση και γευσιγνωσία ελαιόλαδου, τον κ. Νίκο Τατάκη για την προσφορά των κρασιών του και γευσιγνωσίας και οινολογίας, τον Στέργο Παπαθεοδώρου έμπορα ξηρών καρπών, τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Μανώλη Ζερβό για την άριστη συνεργασίας του με τα χορευτικά του, τις Αγγλίδες που ζουν στην περιοχή kai το χορευτικό τους συγκρότημα και πάνω από όλους τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΟΖΑΡ» που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και επέδειξε με θαυμασμό τα ήθη και τις Παραδόσεις των ΘρακοΜακεδόνων παρουσιάζοντας χορούς από τη Βόρεια Ελλάδα. Τους χορηγούς επικοινωνίας μας  Rodiaki, Verena, Rodos Food News, την κ. Κ. Σταματελοπούλου flust.gr και το Ιριδα TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Τοπικές Αρχές, το Δ.Σ. του Τ. Δ. Λίνδου του Δήμου μας, την Αστυνομική Αρχή Αρχαγγέλου, Λίνδου και Γενναδίου για την άψογη συνεργασία στην ασφάλεια και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, τη Διοίκηση της Α’ ΜΑΚ για το στήσιμο των σκηνών, το Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος Ρόδου, τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο, την υπεύθυνη Τουρισμού Ρόδου Αντιδήμαρχο κ. Μ. Χατζηλαζάρου, τον κ. Α. Καμπουράκη Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας και τέλος όλους τους επιχειρηματίες των Πευκών για την προσφορά τους σε δώρα αξίας πάνω από 7000€ για να τονώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη δημιουργία νέων υποδομών, φιλικών προς το περιβάλλον που θα καλύπτουν τις  ανάγκες του οικισμού των Πευκών, στα πλαίσια των αναπτυξιακών στρατηγικών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ mypefkos.

Με εκτίμηση  για το Δ.Σ. της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos

Ιωαννίδης Α. Παναγιώτης,

Ο Πρόεδρος

Leave a Reply

Your email address will not be published.