Ηλίας Καματερός: μείωση τιμών για τις παραλίες ζήτησε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Μετά την παρέμβαση του βουλευτή Ηλία Καματερού, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας να μειώσει τις τιμές εκκίνησης πλειστηριασμών για τη χρήση παραλίας, στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές.

Την αύξηση των τιμών αποφάσισε, ως αρμόδια υπηρεσία, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, μη λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τουρισμό της Κω και των άλλων νησιών εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Ηλίας Καματερός είχε ενημερώσει με υπόμνημα το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νίκο Ματζάκο ενώ κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζήτησε την παρέμβασή του για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, σημειώνοντας ότι ειδικά στα νησιά που αντιμετώπισαν πέρυσι τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι δίκαιο αν όχι μειώσεις τουλάχιστον να μην υπάρξουν αυξήσεις.

Σημείωση: Η σχετική επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Ν.Ματζάκο

               ΚΟΙΝ: Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε.Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

     Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της χώρας και ειδικά αυτά που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης, ειδικά μετά τις επιβαρύνσεις που έφεραν στα νησιά οι προσφυγικές ροές.

     Στα πλαίσια αυτά είναι επιβεβλημένο η Γενική Γραμματεία  Δημόσιας Περιουσίας, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενίσχυσης-ανακούφισης των κατοίκων και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στα νησιά αυτά, κινούμενοι πάντοτε στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Ειδικά για τις τιμές ενοικίασης χώρων για την τουριστική περίοδο, να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να ενισχυθούν τα νησιά αυτά και ειδικά οι περιοχές που δέχτηκαν και δέχονται προσφυγικές ροές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Ακριβές αντίγραφοΤρύφων Ζ. Αλεξιάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published.