ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 11Ο CHANNEL REGATTA

ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Channel Regatta που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και από τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο του Μαρμαρίς (Marmaris International Yachting Club) για 11η συνεχή χρονιά.

Φέτος ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στην θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρίς και στα πλαίσιά του διεξήχθησαν 3 ιστιοδρομίες. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 19 σκάφη, 9 ελληνικά, 9 τούρκικα και 1 από την Λετονία. Τα σκάφη χωρίστηκαν ανάλογα με τον βαθμό ικανότητάς τους σε 4 κλάσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου, με τις εγγραφές των σκαφών και με την Τελετή Έναρξης που ακολούθησε, στα γραφεία του Συλλόγου του Μαρμαρίς, το βράδυ της ίδιας μέρας. Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Κυβερνητών και κατόπιν δόθηκε η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας, κατά την οποία τα σκάφη έπρεπε να διανύσουν απόσταση 22 μιλίων.

Τα σκάφη εκκίνησαν από τον κόλπο του Μαρμαρίς, έξω από την Μαρίνα NETSEL. Ο άνεμος ήταν δυνατός και πολλά σκάφη εκκίνησαν με μειωμένη ιστιοφορία. Αρχικά τα σκάφη κινήθηκαν στα όρτσα και αφού καβάτζαραν την πρώτη σημαδούρα γύρισαν στα πρίμα σηκώνοντας μπαλόνια και κατευθύνθηκαν έξω από τον κόλπο του Μαρμαρίς. Ο άνεμος έπεσε δραματικά και δοκίμασε τους ιστιοπλόους οι οποίοι με τα σκάφη αρχικά καβάτζαραν την νησίδα Kargataşı περίπου 5 μίλια από την εκκίνηση και στη συνέχεια έβαλαν πλώρη ανατολικά κατευθυνόμενοι προς τον κόλπο του Ekincik όπου ήταν και ο τερματισμός της ιστιοδρομίας. Ο άνεμος είχε αυξομειώσεις σε ένταση και διεύθυνση, τα πληρώματα άλλαξαν πανιά αρκετές φορές και τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Στη συνέχεια ο άνεμος έπεσε και δυσκόλεψε τα μικρότερα σκάφη που ακολουθήσαν και τα οποία μπόρεσαν να τερματίσουν τελικά μετά τις 7 το απόγευμα.

Στην κλάση 1 την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ORFOZ με κυβερνήτη τον Iskender Akbas. Στην κλάση 2 την πρώτη θέση πήρε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published.