Στην Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Δήμου Ρόδου με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, την Λαμπρή Παρασκευή, στις 06-05-2016 μας τίμησαν με την παρουσία τους, ανταποκρινόμενοι στη δική μας πρόσκληση, εκπρόσωποι από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, του Αρχαιότερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ευρώπης, για τον εορτασμό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην Αροσαλή, κατά τη συνέχεια της πεζοπορίας της Παναγίας Σκιαδενής από το Ασκληπιείο προς το Γεννάδι.

Ο πρώτος Ιερός Ναός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής χτίστηκε στην Πόλη, ανακαινίσθηκε δε τα τελευταία χρόνια, από τον Σεβασμιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κο Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου των Αποφοίτων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και Εκπαιδευτικός, μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς και την χορευτική τους ομάδα (μαθητές) χόρεψαν προς τιμήν μας! Τα ενωτικά στοιχεία, οι κοινοί δεσμοί που αφορούν στο Γένος, στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά, στον Πολιτισμό, στην Ιστορία, στην Παράδοση, στην Ελληνική Γλώσσα, στους Ελληνικούς Χορούς, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και Θρησκεία αναδεικνύουν περισσότερο ίσως από ποτέ, στο πέρασμα αυτών των δύσκολων χρόνων, την αναγκαιότητα στην διατήρηση και κυρίως τη συνέχειά τους.

Με λαμπρότητα γιορτάσαμε λοιπόν την Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι η Πηγή Ζωής, αφού Εκείνη έφερε στον κόσμο τον Υιό του Θεού, τον Χριστό. Η γέννηση, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη Αγάπης του Θεού προς τον Άνθρωπο.

Σε αυτές τις Άγιες ημέρες, τις ημέρες Αγάπης προς τον συνάνθρωπο θέσαμε ως στόχο έναν Φιλανθρωπικό Σκοπό.

Την προσφορά σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που αποτελείται από μικρά κυρίως παιδιά που τα φιλοξενεί, τα προστατεύει, τα φροντίζει και κυρίως τα αγκαλιάζει μια μεγάλη οικογένεια που λέγεται Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου. Μας τίμησε και αυτό με την παρουσία του. Συγκεντρώσαμε έναν ικανοποιητικό αριθμό σε είδη που είχαν ανάγκη αλλά κυρίως επιθυμούσαν τα ίδια τα παιδιά και προσφέρθηκαν στο κάθε ένα ξεχωριστά… χέρι με χέρι.

Ο σκοπός μας επετεύχθη! Κανένας όμως σκοπός και καμία προσπάθεια δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν την στήριζαν οι δικοί μας άνθρωποι, επιχειρηματίες. Ολόψυχα ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν και συγκεκριμένα τον κο Ιωάννη και κο Ελευθέριο Χατζηλαζάρου, τον κο Ιωάννη, την κα Μαριέττα και κο Εμμανουήλ Παπαβασιλείου, τον κο Κωνσταντίνο Μινέττο, δύο ακόμη που δραστηριοποιούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και θα το σεβαστούμε. Τα Super Markets Παναγιωτάς και Φλεβάρης και άλλα στην περιοχή μας που επίσης θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Επειδή όλα ξεκινούν από μια ιδέα που για να πραγματοποιηθεί, απαιτεί ένα όραμα και μια ισχυρή θέληση, τέλος, αλλά όχι τελευταίας σημασίας, ευχαριστούμε το πρακτορείο Pellos travel για τις δημόσιες σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη όπου παράλληλα δραστηριοποιείται.

Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκκλησία και την Κοινότητά μας, ο Πάτερ Νεκτάριος Φιλήμων Πόκκιας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος κος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, η Αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, όλοι οι Ασκληπενοί και οι Γενναδενοί που ήρθαν να παραλάβουν την εικόνα της Παναγίας Σκιαδενής για να συνεχίσει το ταξίδι της στη Νότια Ρόδο.

Στο τέλος αυτών των Άγιων ημερών, να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο, αλλά ας μας επιτραπεί, κυρίως στους Ασκληπενούς που είναι ξενιτεμένοι στην Αυστραλία, στην Αμερική, στην Αργεντινή, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αφρική. Στους χίλιους επτακόσιους Ασκληπενούς – Έλληνες Ομογενείς ανά τον Κόσμο που συμβάλλουν στη διατήρηση και τη συνέχεια της δικής μας Παράδοσης, Ιστορίας, Ελληνικής Γλώσσας, του Γένους, της Θρησκείας και Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με τιμή,
Η Πρόεδρος Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου,
Μαρία Εμμ. Παπαβασιλείου.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 1 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 5 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 4 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 3 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.