Με ορχιδέες σε αποχρώσεις του ροζ, λευκά λουλουδάκια και πρασινάδα, στολίστηκε ο Σταυρός της Ιαλυσού. Λίγο μετά τις 18:00, ολοκληρώθηκε το στόλισμα των τριών σταυρών του Επιταφίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το στόλισμα, επιμελήθηκαν, για 36η χρονιά, η μαστόρισσα κα Άννα Αντωνίου, η κα Μαριγούλα Χούλλη, η κα Κατίνα Μινέττου, η κα Χρυσάνθη Αλεξανδρή, η κα Μαρίκα Καΐκη και η κα Αργυρώ Φραντζιδάκη.

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης οι στολισμένοι σταυροί, μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να ξεκινήσει το στόλισμα του κυρίως σώματος του Επιταφίου, το οποίο -για σχεδόν 4 δεκαετίες- επιμελείται η κα Αναστασία Μαστροβασίλη. Η όλη διαδικασία -που ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Μ. Πέμπτης, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν ο στολισμός των επιταφίων του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του Ι. Ν. της Φανερωμένης και του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής στην Ιαλυσό.

ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1 ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 5 ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 4 ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2 ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 3 ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 6
ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.