Ζητήματα που αφορούν στο νησί της Καλύμνου, τέθηκαν σε κοινή συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής Δημήτρη Καλικάτζαρου και στελεχών, του Αντιπροέδρου προσωρινού δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Βασίλη Μπόλκα, του Γεν. Γραμματέα Αναστάσιου Κουντούρη και του Νομικού Συμβούλου – Εφόρου Ταμείου Νικήτα Μπόλκα, με το Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή και τον Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  Δήμου Καλύμνου Νέστορα Φρατζή.

ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ

Κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο, συζητήθηκαν  θέματα που έχουν προκύψει από τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο και το μειωμένο σε αριθμό ανθρώπινο δυναμικό, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μικρότερη απόδοση έργου, παρά τις αυξημένες προσπάθειες και τη στροφή προς τις αναθέσεις δημοτικών οργανισμών σε ιδιώτες.

Επί πλέον, το ότι η Κάλυμνος, ένα από τα ωραιότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με βάση τα τουριστικά δεδομένα της περιοχής μας, βρίσκεται αδίκως στην αφάνεια, παρά τα πλεονεκτήματα – γαστρονομικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά – που έχει να επιδείξει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και μεγάλο μέρος του πληθυσμού, να έχει αναχωρήσει μαζικά στο εξωτερικό.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΟΛΚΑΣ

Τεράστιο ζήτημα εντοπίζεται και στις συγκοινωνίες, λόγω του μικρού βάθους του λιμανιού, που εδώ και χρόνια, αποτελεί εμπόδιο στην προσέγγιση μεγάλων, επιβατηγών πλοίων και ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η λύση, εκ μέρους του δήμου. Αναμένεται στη συνέχεια και η βούληση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Μάλιστα, το θέμα που προκύπτει με τη μεταφορά επιβατών και αγαθών και γενικότερα της επικοινωνίας, εντάθηκε ακόμα περισσότερο τις ημέρες αυτές, στο άκουσμα της είδησης, ότι το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ  – το μοναδικό που προσεγγίζει την Κάλυμνο – εγκαταλείπει τα Δωδεκάνησα και αντικαθίσταται από πλοίο με 18 μόνο καμπίνες, σε ένα ταξίδι 13 και πλέον ωρών.

ΜΠΟΛΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ως προς αυτό, επίκεινται συντονισμένες προσπάθειες, εκ μέρους των Προέδρων των Ενώσεων, Καλυμνίων Ρόδου  Μαρίας Βάλλα και Αθηνών Δημήτρη Καλικάτζαρου, που ζητούν την παρουσία και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ν.Α. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη της Blue Star Ferries, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Καλυμνίων «Άγιος Σάββας»  και Άγιος Νικόλαος» διαβεβαίωσαν το δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, πως είναι διατεθειμένοι, να συμβάλουν στην επίλυση ζητημάτων του νησιού ποικιλοτρόπως και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και επαφών με τους φορείς, σε Ρόδο και Αθήνα και σε συνεργασία με τις σημαντικές προσωπικότητες των πατριωτών Καλυμνίων, στα πέρατα της γης.

Ο κ. Καλικάτζαρος μάλιστα, πρότεινε να γίνει ηλεκτρονική χαρτογράφηση των Καλυμνίων εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε να καταγραφεί ο πραγματικός πληθυσμός με τις ιδιότητες του καθενός, που θα μπορούσε να βοηθήσει το νησί.

ΜΠΟΛΚΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Η ίδια διάσταση θεμάτων, τέθηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  Καλύμνου, με στόχο, εκτός από την περαιτέρω εξέλιξη του αναρριχητικού και του καταδυτικού, την ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού, που θα εμπλουτίσουν το προϊόν. Ως προς τα ζητήματα της Καλύμνου, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα των Ενώσεων Ρόδου και Αθηνών είναι δεδομένη, άλλωστε αυτός είναι ο αρχικός στόχος των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, ο οποίος και θα επισφραγιστεί σύντομα με σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

     Ο Γεν. Γραμματέας                                                    Η Πρόεδρος

Αναστάσιος Κουντούρης                                               Μαρία Βάλλα

Leave a Reply

Your email address will not be published.