Θέμα: Συνάντηση εντεταλμένου συμβούλου  Κωνσταντίνου Τρέχα με τον ακαδημαϊκό  Ηλία Τομάζο

Η  δημιουργία του Κέντρου Αποδήμου Ελληνισμού στη Ρόδο, όραμα ετών των απανταχού της Γης Αποδήμων Ροδίων, μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον της συνάντησης του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμόδιου για θέματα Ροδίων της Διασποράς Κωνσταντίνου Τρέχα, με τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ των ΗΠΑ, Ροδίτη Ηλία Τομάζο, που βρίσκεται στο νησί μας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αμερικανών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΤΟΜΑΖΟΣ ΤΡΕΧΑΣΟ κ. Τομάζος εξέφρασε στον κ. Τρέχα  την ιδιαίτερη ικανοποίηση του που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος προσωπικά,  δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στους Ροδίτες της Διασποράς, με τη σύσταση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων και την ένταξη δράσεων που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

«Είμαστε ευγνώμονες  που ο δήμαρχος θέλει να δημιουργήσει το Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού. Και άλλοι δήμαρχοι  της Ρόδου από την εποχή του κ. Σάββα Καραγιάννη  προσπάθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, συναντήσαμε όμως πολλά προβλήματα. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί τώρα επί δημαρχίας κ. Χατζηδιάκου. Ένα Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού στη Ρόδο, εστία για τους απανταχού Ρόδιους και όχι μόνον, θα είναι αντάξιο του ονόματος της Ρόδου , αντάξιο των αδελφών μας σε όλο τον κόσμο, αντάξιο του Ελληνισμού» υπογράμμισε με συγκίνηση ο κ. Τομάζος.

ΤΟΜΑΖΟΣ ΤΡΕΧΑΣΑπό την πλευρά του ο καθ΄ ύλην αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος κ. Τρέχας, ενημέρωσε τον κ. Τομάζο για όλες τις δράσεις του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων που έχουν προγραμματισθεί σε βάθος τριετίας, με στόχο πάντα τη συνεχή επικοινωνία, ενημέρωση και  σύσφιγξη των σχέσεων με τους απανταχού Ρόδιους, συλλόγους, σωματεία, ενορίες που έχουν δημιουργηθεί, όπου βρίσκονται Ρόδιοι της Διασποράς.

«Η διάδοση και η προβολή του Ροδιακού Πολιτισμού στο εξωτερικό αποτελεί εξάλλου τον σκοπό της σύστασης του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου, αφού οι απόδημοι Ρόδιοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της κουλτούρας και του πολιτισμού μας» τόνισε ο κ. Τρέχας, ζητώντας την υποστήριξη και τη συνδρομή του διακεκριμένου συμπατριώτη μας.

Ο κ. Τομάζος, επαινώντας τον κ. Τρέχα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τα θέματα των αποδήμων Ροδίων, τον  διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του στις δράσεις  του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων, καθώς και στο μεγάλο έργο της δημιουργίας του Κέντρου Απόδημου Ελληνισμού στη Ρόδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.