Συνάντηση του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνάντηση παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Τον Πρόεδρο Ομήρου συνόδευσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΗ

Ο Πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Βούτσης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ελληνική Βουλή επισημαίνοντας πως πρόκειται «για μια εβδομάδα πολύ πυκνής, αδελφικής, αλληλέγγυας, ελπιδοφόρας και αισιόδοξης επαφής, ανάμεσα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας με την αντίστοιχη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας  εξέφρασε «τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς τον μητροπολιτικό Ελληνισμό και προς τη Βουλή των Ελλήνων για τη διαχρονική συμπαράσταση, συμπαράταξη στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαίωση» και τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη που πραγματοποιεί στη χώρα μας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τις κυπριακές εξελίξεις». Ο κ. Ομήρου επισήμανε πως «ο κυπριακός ελληνισμός επιθυμεί λύση το συντομότερο δυνατόν,  όχι όμως οποιαδήποτε λύση. Λύση, η οποία μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και να μην καταρρεύσει σε λίγα χρόνια δημιουργώντας νέα οδύνη στο σύνολο του κυπριακού λαού».

Για την κρίση και για τους πρόσφυγες ο κ. Ομήρου εξέφρασε την άποψη ότι είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν υποχρέωση προς την Ελλάδα, η οποία αποδεικνύει το μεγαλείο της υποδεχόμενη τα τεράστια κύματα προσφύγων, να τη βοηθήσουν να υπερβεί την οικονομική κρίση.

Σε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο Ομήρου, ο Αντιπρόεδρος Κρεμαστινός, αφού του υπενθύμισε την παλαιότερη συνάντηση που είχαν στην Κύπρο όταν τον επισκέφθηκε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, του μεταβίβασε τους χαιρετισμούς της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά και ο Κύπριος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διαβεβαίωσε τον κ. Κρεμαστινό ότι θα συναντηθεί μαζί της σύντομα.

Τοποθέτηση Δημήτρη Κρεμαστινού στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός παρευρέθηκε σε κοινή συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των Ευρωβουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Εκεί, λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καλέσει όλα τα δημοκρατικά κόμματα να συμμετάσχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η βάση να επιλέξει τον Πρόεδρο της Συμπαράταξης δείχνει πέραν από την υπευθυνότητάς της ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθειά της να πείσει το 45% του κόσμου που επί δεκαετίες ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και που οι διάφορες σειρήνες το παραπλάνησαν να επιστρέψει πίσω στο χώρο του με αυτοτέλεια των δημοκρατικών κομμάτων που σήμερα υποστηρίζει και που το μέλλον θα δείξει αν θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο κόμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.