Πραγματοποιήθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλή τον κ. Βασίλη Κορκίδη έλαβε ποσοστό 80% του συνόλου και κατέλαβε είκοσι (20) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο σε σύνολο είκοσι πέντε (25).

Με τον  συνδυασμό «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο», ως υποψήφιος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης ήρθε  5ος  Πανελλαδικά  σε  σταυρούς προτίμησης.

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου ο κ. Κορκίδης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», θα καλέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Ο κύριος Κορκίδης στο πλαίσιο των βασικών διεκδικήσεων για την επόμενη τριετία  έθεσε σε άμεση προτεραιότητα και τα εξής σημεία:

  1. Αντιμετώπιση της «επιχειρηματικής μετανάστευσης» και της «καταναλωτικής αιμορραγίας» από τις παραμεθόριες περιοχές προς τις γειτονικές χώρες.
    2. Αποκατάσταση του ειδικού καθεστώτος μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
  2. Πρόσβαση των Μμε επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου 

Leave a Reply

Your email address will not be published.