«Το οφείλει στο λαό»

Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα να καταθέσει τη μελέτη επιπτώσεων Grexit

Να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο της μελέτης που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και η οποία καταγράφει τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων επικαλείται την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι ζήτησε ανάλυση των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Και πράγματι, μου ήρθε μια στιγμή μια μελέτη που έδειχνε ποιες είναι οι επιπτώσεις, τι θα γίνει, τι δεν θα γίνει, πώς απαντά κανείς και όταν το διάβασα φυσικά αυτό, προφανώς κατάλαβα ότι δεν αποτελεί εναλλακτική. Όταν το διάβασα, πείστηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Με αφορμή την αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά:

«Ζήτησα σήμερα από τον πρωθυπουργό να καταθέσει στη Βουλή τη μελέτη επιπτώσεων εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή που έχει στη διάθεσή του.

»Το οφείλει στους βουλευτές οι οποίοι τη δεδομένη κρίσιμη για την Ελλάδα χρονική στιγμή στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

»Το οφείλει πρωτίστως στον Ελληνικό λαό για να γνωρίζουν και να καταλάβουν οι πολίτες ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Και πως οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνική καταστροφή. Περιμένω να το κάνει άμεσα».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.