Στη Συγγρού είναι πεπεισμένοι ότι «με την ψήφιση, την προσεχή εβδομάδα, των αλλαγών στον εκλογικό νόμο είναι ζήτημα χρόνου πότε θα στηθούν οι κάλπες» – Τροπολογία για ψήφο αποδήμων και κατάτμηση της Β΄ Αθηνών με υπογραφές από όλους

Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα θα ζητήσει από τους βουλευτές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Η γαλάζια Κ.Ο. συνέρχεται τις παραμονές δύο κρίσιμων μαχών που θα δοθούν στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του μήνα  και αφορούν αφενός τη συζήτηση επί του εκλογικού νόμου και αφετέρου την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε η χώρα στα capital control και στο 3ο Μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία προς τους βουλευτές του θα στηλιτεύσει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστηρίζει, βλέποντας ότι καταρρέει εκλογικά, επιλέγει τη συνταγή της ακυβερνησίας για να εμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνηση από τη ΝΔ. Ο ίδιος θα επιμείνει ότι με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και να προκηρυχτούν.

Στη Συγγρού είναι πεπεισμένοι ότι «με την ψήφιση, την προσεχή εβδομάδα, των αλλαγών στον εκλογικό νόμο είναι ζήτημα χρόνου πότε θα στηθούν οι κάλπες». Στο πλαίσιο αυτής της εκτίμησης ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην εφησυχάσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και αντιθέτως να εντείνουν την παρουσία τους τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και κοντά στους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες της παρατεταμένης φτώχειας που προκαλεί η φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική.

Τροπολογία με όλες τις υπογραφές

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα υπερασπιστεί την δική της τροπολογία που κατέθεσε την Τετάρτη προτείνοντας την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και την καθιέρωση της δυνατότητας να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους οι Έλληνες που ζουν μόνιμα εκτός της χώρας. Η τροπολογία υπεγράφη από το σύνολο των βουλευτών του κόμματος σε μια προσπάθεια να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας της παράταξης και να αποκρουστούν οι φήμες και διαδόσεις που ήθελαν τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικούς ιθύνοντες να τρέφουν προσδοκίες για γαλάζιες διαφοροποιήσεις.

Διαβάστε το θέμα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.