Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Κω περί «σκοπιμοτήτων»

Με δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Mέσων Eνημέρωσης, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, την 18η Ιουνίου, επέρριψε ευθύνη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και απέδωσε και «σκοπιμότητα» στην μη αυτόματη αποδοχή από πλευράς της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΝΑΙ της προεκλογικής – σύμφωνα με τις δηλώσεις του – δέσμευσής του για χαρακτηρισμό όλου του νησιού της Κω ως αστική περιοχή.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Μπάρδος, σε απάντηση των απαράδεκτων και  προκλητικών δηλώσεων του κ. Κυρίτση δήλωσε τα εξής :

«Ως άλλος Υπουργός Μεταφορών ο Δήμαρχος Κω δεν δίστασε, κατά την τελευταία παράστασή του, να αποδώσει κωλυσιεργία και σκοπιμότητα στην μη αυτόματη έγκριση από πλευράς μας της πρότασης για χαρακτηρισμό της Κω στο σύνολο της ως αστική περιοχή.

Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, διότι ο ίδιος, προφανώς για λόγους δικής του σκοπιμότητας, αποφεύγει να το κάνει, ότι για την εισαγωγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενός θέματος της αρμοδιότητός του, απαιτείται πρωτίστως η εμπεριστατωμένη εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, πέρα από την γνώμη που απέστειλε για το θέμα αυτό ο Δήμος Κω. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κω μέσω των εκπροσώπων του που επισκέφτηκαν τα γραφεία μας για τον σκοπό αυτό, για τα νομικά ζητήματα και ερωτήματα που ανακύπτουν.

Είτε δεν έλαβε ποτέ την σχετική ενημέρωση από τους συνεργάτες του, είτε επιδεικνύει πλήρη άγνοια του νομικού και διοικητικού περιβάλλοντος, είτε σκοπίμως αδιαφορεί, για να μπορεί να δίνει παραστάσεις όπως η τελευταία, το πρόβλημα είναι δικό του.

Στα περί σκοπιμοτήτων που ο Δήμαρχος Κω επικαλείται, δεν υπάρχει εύκολο έδαφος σχολιασμού απέναντι, ειδικά, σε έναν πρωταθλητή του είδους».

 

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΜΠΑΡΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.