Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από την ίδια, ενώ δέχθηκε τα πειράγματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Συρμαλένιου – Επίθεση στον Νίκο Κοτζιά για το προσωπικό του διπλωματικού σώματος

Σε άδεια έδρανα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η χαλαρότητα του απογεύματος και ο πυρετός των εσωκομματικών ζυμώσεων δεν επέτρεψαν στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι παρόντες, πέραν των δύο.

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από την ίδια. Κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής και δεχόμενη τα χειροκροτήματα των δύο μόλις βουλευτών η κα Μπακογιάννη σε εμφανώς ειρωνικό ύφος είπε: «ευχαριστώ κύριοι για τα δυνατά χειροκροτήματα», προκαλώντας μυδιάματα από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες. Μάλιστα ο επόμενος ομιλητής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος την πείραξε, λέγοντας πως την ώρα που μιλούσε, υπήρχε μόνο ενάς και… μισός βουλευτής, αφού ο κ. Βορίδης μπήκε στα μισά της ομιλίας της.

Εκείνη τη στιγμή, και ενώ τα χειροκροτήματω των δύο βουλευτών συνεχίζονταν, στην Ολομέλεια εισήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα κατηγορηθώ ότι μπήκα για να σε χειροκροτήσω», της είπε σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες.

Επίθεση σε Κοτζιά
Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην Ολομέλεια της Βουλής, δίνοντας επίσημη διάσταση στο χθεσινοβραδινό τους επεισόδιο με αφορμή ενέργειες του υπουργού που αφορούν στο προσωπικό του διπλωματικού σώματος.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα, ο κ. Κότζιας να διώκει πρέσβεις του επιπέδου της κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ε.Ε. και να της προσφέρει θέση στο Ζαΐρ αποδεικνύει ότι είναι μια πολιτική με εμπάθεια. Πυροβολούμε την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ελπίζω να συνέλθει το υπουργείο Εξωτερικών» είπε η κυρία Μπακογιάννη που χθες το βράδυ τα «έξαλλε» στον υπουργό στους διαδρόμους της Βουλής.

http://www.protothema.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.